Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha slutt på tullet

Åge Skinstad vil ikke ha noe av at norske løpere ødelegger for hverandre i fredagens Tour-sprint i Asiago.

Halvveis i Tour de Ski har både Simen Østensen og Petter Nothug muligheten til å knipe sammenlagtseieren. For begge er fredagens sprint i Asiago det største fortrinnet på de argeste utenlandske konkurrentene.

Tar vare på Simen og Petter
Nå maner sportssjef Åge Skinstad til kompiskjøring.

- Oppgaven for alle blir å ta best mulig vare på Simen og Petter. Vi skal ikke ha noe tull i sprinten, og jeg vil i hvert fall ikke se at norske løpere ødelegger for hverandre, sier Skinstad til Nettavisen.

Han har fortsatt søndagens åpningsrenn på olympiastadion i München frisk i minne. Der var det usedvanlig mye knall og fall blant norske herreløpere.

- Må kommunisere bedre
I A-finalen falt Petter Northug for egne feilgrep – og dro med seg Øystein Pettersen i fallet.

- Begge kunne nok ha kommet på pallen. Petter var nok litt uheldig i situasjonen, men poenget er at samarbeidet må bli bedre. Løperne må prøve å kommunisere bedre underveis, poengterer sportssjefen.

Før sprinten i Asiago, ligger Østensen 17 sekunder bak lederen Tobias Angerer, mens Northug ligger 42,8 bak.

Frykter mange
- Etter sprinten vil jeg helst ha begge forbi. Vi kan ikke regne med at Petter og Simen klarer å ta inn noe særlig på en løper som Angerer på de to siste etappene, fastslår han.

Det er imidlertid andre løpere Skinstad frykter mer enn Angerer.

- Han har jo tradisjonelt ikke vært den beste klatreren. Men det er mange som blir farlige. Alexander Legkov er en god klatrer, det samme er Rene Sommerfeldt, Evgenji Dementiev er troende til hva som helst og Vincent Vittoz må man alltid regne med, konstaterer Skinstad, som har reist hjem til Norge og overlatt laglederjobben til Ulf Morten Aune for resten av Tour de Ski.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot