Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Sveriges norske trener

- Hyggelig, men jeg må være ryddig, sier Arild Monsen til Nettavisen.

Dagen etter at Morten Aa Djupvik takket for seg som norsk herrelandslagstrener i langrenn, har spekulasjonene flydd høyt om hvem som overtar en av de viktigste trenerjobbene i norsk idrett.

Thomas Alsgaard var raskt ute og utelukket seg selv via NRK.

Det samme gjorde Fredrik Aukland via Aftenposten. Men det var før langrennssjef Åge Skinstad ringte, og nå er det ifølge TV 2 klart at de to skal møtes for å snakke om Auklands kandidatur.

- Monsen bør vurderes
Samtidig har løperne begynt å gjøre seg opp sine meninger.

- Jeg synes at Arild Monsen er en bra kandidat, sier Martin Johnsrud Sundby til TV 2.

Samme Monsen var også et av navnene Eldar Rønning lanserte overfor Nettavisen onsdag kveld. Rønning listet opp seks kandidater han mener bør være aktuelle. Og Monsen var en av dem han snakket varmest om.

- Jeg mener Monsen absolutt er en av dem som bør vurderes. Han har vært ute og skaffet seg erfaring, og jeg har også positive erfaringer med ham selv fra tidligere, sa Rønning til Nettavisen.

- Hyggelig å bli nevnt
Det er bare ett problem. Monsen har akkurat takket ja til å fortsette som trener for de svenske herresprinterne.

- Det er veldig hyggelig å bli nevnt i en sånn sammenheng. Men jeg er helt i sluttfasen om en ny kontrakt i Sverige. Vi er så å si enige, sier Monsen til Nettavisen.

- Men jeg har ikke skrevet under ennå, understreker han.

Den ledige landslagstrenerstillingen i Norge, vil han snakke minst mulig om.

- Timingen for meg denne gangen er sånn at jeg er enig med Sverige om en ny kontrakt. Jeg er også under kontrakt med Sverige nå, og det er veldig viktig for meg å være ryddig overfor min nåværende arbeidsgiver. Jeg trives dessuten veldig godt i jobben jeg har nå.

Signerer ikke før påske
- Så kom det altså en nyhet i går om at Djupvik trekker seg. Mine indre tanker rundt det – hvis jeg har noen – føler jeg ikke det er riktig av meg å dele med media, sier Monsen.

- Dessuten er det jo ikke sikkert de som faktisk skal ansette den nye treneren uansett hadde sett på meg om en aktuell kandidat, poengterer han.

- Når skal kontrakten med Sverige signeres?

- Vi har ikke satt noen dato for det. Men det skjer nok ikke før påske, erkjenner Arild Monsen – som dermed gir Åge Skinstad en liten mulighet til å komme på banen.

Kanskje har det allerede vært kontakt mellom Monsen og Skinstad. Skinstad bekrefter overfor Nettavisen at han i løpet av onsdagen har snakket med flere aktuelle kandidater til jobben.

Snakker med flere
Fredrik Aukland har selv bekreftet at han er en av dem. Hvem de øvrige er, forblir hemmelig.

- Jeg vil ikke kommentere navn, men det er riktig at jeg har avtalt å møte flere. Og vi har ikke ikke rangert kandidatene, hevder Skinstad.

- Hva sier du om Arild Monsens kandidatur?

- Jeg vil ikke kommentere det utover å si at han har gjort en god jobb i Sverige nå, han gjorde en god jobb i Canada og ikke minst i Team Trøndelag, der jeg fulgte ham tett som medlem av styringsgruppa. Jeg var også sjefen hans i Adidas, så jeg kjenner ham veldig godt.

Dialog med Aukland
Det synes å være enighet om at den nye treneren skal være norsk. Thomas Alsgaard har sagt seg uaktuell, og det samme har Pål Gunnar Mikkelsplass. Fredrik Aukland skal altså snakke med Åge Skinstad, og Steinar Mundal er heller ikke helt avvisende til å ta på seg oppdraget.

Onsdag ble det også kjent at Tor Arne Hetland slutter som sprinttrener i Sveits – og er nysgjerrig på den ledige jobben i Norge.

Landslagets tillitsmann Eldar Rønning er allerede involvert i prosessen.

- Jeg har snakket Eldar i dag, og han er informert om hvem jeg har snakket med og hvem jeg skal møte, sier Åge Skinstad til Nettavisen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken