Vil ha tause spillerbytter

Mons Ivar Mjelde ber spillere som blir byttet ut i kamp holde skuffelsen for seg selv og ikke reagere i full offentlighet. Spillerne kan ikke garantere at de klarer dette.

09.05.06 08:38

I søndagens kamp mot Stabæk ble Robbie Winters tatt ut til fordel for målscorer Migen Memelli i det 62. minutt. Winters svarte på tiltale med å banne til Brann-treneren og unnlate å takke Mjelde for kampen da han satte seg på benken. Også Charlie Miller har ettertrykkelig sagt hva han mener når han har blitt tatt ut i kamp. I tillegg har Erik Huseklepp sagt fra, i mer moderate ordelag, hva han mener de gangene han har blitt byttet ut. Mandag var det klart for oppvaskmøte. Mjelde vil at spillerbytter skal skje i stillhet.

– Det er klart at alle har lyst å spille så mye som mulig. Jeg skjønner at de som blir tatt ut er frustrerte, men det tar seg ikke ut å reagere slik enkelte har gjort. I stedet er det bedre at vi snakker ut i stillhet fremfor å vise frustrasjonen for hele offentligheten. Jeg stiller opp dersom noen av spillerne har lyst å snakke med meg, sier Mjelde.

- Lover ingenting
Både Miller og Winters sier at de har full forståelse for at Mjelde må gjøre det som er best for laget. I tillegg viser de forståelse for at det ikke er lett for Mjelde å ta ut spillere som han vet blir skuffet. Selv om den skotske duoen etter beste evne skal prøve å skjule frustrasjonen ved spillerbytter, lover de ikke at så skjer.

– Det er nok ikke lett for Mjelde å ta ut spillere, men det er ikke alltid lett å holde frustrasjonen for seg selv når du er veldig skuffet. Neste gang jeg blir tatt av banen skal jeg gjøre mitt beste for å holde skuffelsen for meg selv. Men jeg kan ikke love at jeg tier. Vi får se hvilken situasjon som oppstår, sier Miller.

I kampens hete
Winters lover ikke mer enn at han skal prøve å gjøre sitt beste for å la spillerbytter foregå så stille som mulig.

– Jeg skulle ikke reagert slik jeg gjorde. Som trener fortjener Mjelde spillernes respekt, men jeg reagerte i kampens hete og var svært skuffet. Vi har hatt et oppklaringsmøte der vi ble enige om å la spillerbyttene foregå uten store ord, men det er ikke bare lett det heller. Kommer jeg i en tilsvarende situasjon kan det være jeg sier fra om det, sier Winters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag