RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Vålerenga i finalen

Frisk Askers kaptein Johnny Nilsen drømmer om å slå Vålerenga i NM-finalen.

FRISK-COMET 3-2:

Askerlagets nummer 56, kaptein Johnny Nilsen, spilte fram Rikard Fjeld til det avgjørende målet i semifinaleserien mellom Frisk og Comet.

Klassiker
Nå kan det grønnkledte overraskelseslaget ta en pust i bakken mens Storhamar og Vålerenga gjør opp om den siste finaleplassen.

- Vi har egentlig lyst til å møte Vålerenga. Det er et litt klassisk oppgjør for oss i Asker, og det vil garantert bli fulle hus i hver finalekamp, sier Johnny Nilsen til Nettavisen.

Uansett håper selvsagt Nilsen at finalemotstanderen har vært gjennom sju tøffe semifinaler før finaleserien starter. Selv føler han seg relativt uthvilt etter 4-1 over Furuset i kvartfinalen og 4-1 over Comet i semifinalen.

- Furuset var en knalltøff serie, og det har det vært mot Comet også. Men jeg føler meg ikke sliten. Vi rir jo på en medgangsbølge.

Grotnes storspilte
I søndagens kamp ga Johnny Nilsen hjemmelaget ledelsen etter 5,17 minutter, framspilt av Mats Zuccarello Aasen og Rikard Fjeld.

Frisk vant skuddstatistikken 15-4 i andre periode, men tapte perioden 1-2 ettersom Jesper Hoel utlignet til 1-1 og Matti Kaipanen sendte Comet i ledelsen 2-1 bare 31 sekunder etter utlingingsmålet.

Markus Eriksson sørget for at det sto 2-2 før tredje periode, som endte målløs - mye takket være Comets landslagskeeper Pål Grotnes, som totalt i kampen reddet 47 av 50 skudd.

Seiersmålet til Rikard Fjeld og Frisk kom 10,59 minutter ut i spilleforlengningen.

- Vi visste at det ville bli en tøff kamp og det ble det, både fysisk og psykisk. Men det hadde vært litt urettferdig om vi hadde tapt, sier Nilsen til Nettavisen.

- Grotnes var god og reddet mye, men det hadde vært veldig bittert å tapt denne kampen, legger kapteinen til.

Favorittstempel
Nå er seriemester Frisk Asker bare fire seirer fra å ta dobbelen. Uansett finalemotstander må askerlaget finne seg i å være favoritter.

- Ja, men vi er flinke til å nullstille oss. Vi har en indre kraft som er sterk, og så har vi en ydmykhet for det vi driver med. I tillegg har vi det utrolig gøy sammen, forklarer Nilsen.

Enda morsommere kan det bli i de neste kampene.

For flere hockeynyheter - klikk her
For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere