*Nettavisen* Sport.

Vil ha vinter-OL i Telenor Arena

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Idrettspresidenten: - Det er en dårlig løsning.

03.06.12 12:05

Planen frem mot et eventuelt vinter-OL i Oslo i 2022 fortsetter. I en mulighetsstudie har Oslo kommune kommet frem til at Stabæks tidligere hjemmebane vil være førstevalg for en av OLs største idrettsgrener; kunstløp, det melder VG søndag.

Tribunebehovet til idrettsgrenen skal være på 12 000 tilskuere og det gjør Telenor Arena svært aktuell.

«Eier og driftsorganisasjonen i Telenor Arena stiller seg positive til at arenaen benyttes som OL-anlegg», står det i mulighetsstudien til Oslo kommune.

- Dårlig løsning
Idrettspresident Børre Rognlien stiller seg imidlertid kritisk til forslaget.

- Det er en dårlig løsning. Det gir ikke den økte anleggskapasiteten som Oslo-regionen sårt trenger og som er en viktig del av OL-tanken, forteller Rognlien til VG.

- Dessuten er anlegget bygget uten spillemidler, noe som gjør at idretten ikke vil ha noen rettigheter når det gjelder etterbruk. Hvis ikke Oslo kommune vil bygge en slik ishall selv, er det et mye bedre alternativ å inngå en avtale med Asker kommune, som har sagt seg interessert i å bygge en ny hall, og som har planene klare, sier Rognlien.

Stoltenberg lover å behandle en eventuell søknad
Rognlien forteller til VG at statsminister Jens Stoltenberg har lovet å behandle saken hvis det blir sendt inn en OL-søknad.

Kravene som er satt for at en OL-søknad skal være aktuell er følgende:

- Minst 60 prosent oppslutning i Oslo bystyre neste uke.

- Minst 60 prosent oppslutning på det ekstraordinære idrettstinget i juni.

PS: I mulighetsstudien til Oslo kommune trekkes en ny hall på Mortensrud frem som et alternativ til Telenor Arena som arena for kunstløp. Kjelsrud og Stubberud er også nevnt som alternativer.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.