Gå til sidens hovedinnhold

Vil hente nye klatretrøyer til Danmark

Chris Anker Sørensen vurderer å gå for klatretrøya i Giro d'Italia.

26-år gamle Chris Anker Sørensens foreløpige karrierehøydepunkt kom under årets Giro d'Italia. I tåkehavet på Monte Terminillo kjørte den danske klatrespesialisten over målstreken i ensom majestet. Neste sesong kan det bli nye Giro-triumfer for Saxo Bank-rytteren.

- Inntil videre har jeg to planer. Den ene går ut på at jeg skal kjøre etter klatretrøyen i Giro d'Italia. Den andre går ut på at jeg skal kjøre Ardenner-klassikerne, forteller Anker Sørensen til feltet.dk.

Matthew Lloyd vant klatrekonkurransen i årets Giro d'Italia. Anker Sørensen ble nummer elleve i konkurransen. Lloyd tok trøya med femten poengs margin ned til Ivan Basso, som vant den rosa sammenlagttrøya.

- Jeg vil definitivt være tilbake i 2011. Jeg er ikke sikker på om jeg skal gå for klatretrøya eller om jeg skal gå for større og bedre ting, uttalte Lloyd til cyclingnews etter presentasjon av neste års Italia Rundt.

Vil helst til Italia
- Umiddelbart vil jeg nok helst kjøre giroen, slik som i år. Det er et løp som passer meg godt, mener dansken.

- Det er også for å få den samme gode oppladningen til Tour de France. Min mening er at hvis man kjører for sammendraget i giroen blir det for hardt frem mot touren.

Anker Sørensen har alltid hatt sin styrke i fjellene. Allerede i debutsesongen for CSC-laget ble han andremann i klatrekonkurransen i Tour de Romandie.

Maglia verde
Ingen dansker har tidligere vunnet den grønne klatretrøyen i Giro d'Italia.

Gino Bartali har vunnet trøyen syv ganger, mens Matthew Lloyd som sagt er den forrige vinneren av klatrekonkurransen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken