Gå til sidens hovedinnhold

Vil hjelpe Northug til VM-gull

- Kan gjøre jobben i 48 kilometer, sier Frode Andresen.

Søndag kveld ble skiskytterveteranen Frode Andresen vraket til VM i skiskyting. Nå øyner han en mulighet til å komme med på laget til ski-VM i Liberec.

- Det hadde vært helt utrolig stort å få gå femmila i VM. Jeg tror jeg kunne ha gjort en god jobb som hjelperytter for Petter Northug. Jeg kunne ha tauet ham fram i 48 kilometer. Og er han med da, er det ingen som slår ham på slutten, sier Andresen, og legger til:

- Det hadde vært spennende å gå som et lag. Vi kunne brutt en barriere i langrennssporten, og det vil jeg veldig gjerne være med på.

- Medaljekandidat
Han vet ikke hvor aktuell han er. Sportssjef Åge Skinstad går heller ikke i detalj, men bekrefter at Frode Andresen er aktuell.

- Frode var beste nordmann i femmila i Holmenkollen sist vinter. Det har vi ikke glemt, og på bakgrunn av det er han aktuell. Men det er en stor kabal som skal gå opp, og vi kan ikke fylle opp et femmilslag hvis det går på bekostning av medaljekandidater på andre distanser, poengterer Skinstad.

Andresen føler imidlertid at også han er en medaljekandidat. Problemet er å få vist det før uttaket ...

- Jeg er ganske sikker på at jeg kan være en medaljekandidat. Jeg har ikke den samme spurten som Northug, men jeg står distansen. Det viste jeg vel i Holmenkollen i fjor. Hadde jeg ikke hatt startnummer én der, hadde jeg nok endt høyere på resultatlisten en åttendeplass.

Syk i 30 dager
At VM-plassen i skiskyting røk, forklarer Andresen blant annet med store sykdomsproblemer i høst og vinter.

- Fra 1. september har jeg faktisk 30 dager med sykdom, og hele 50 dager der jeg ikke har fått gjennomført den planlagte treningen.

- Føler du da at du er fysisk rustet til å gå ei femmil i VM?

- Ja, for jeg la et veldig bra grunnlag i sommer, med mange langturer. Får jeg en måned med god trening fram mot VM nå, kan jeg absolutt være i toppform til femmila i VM.

- Gulrot
- Er du skuffet over vrakingen til VM i skiskyting?

- Egentlig ikke. Når de skulle ta ut seks løpere, og det gikk etter resultatene, var det greit. Jeg har gått gode renn i vinter, men ikke i verdenscupen. Jeg har vært for mye sjuk på feil tidspunkt.

- Men kan jeg komme meg til ski-VM, er det et skikkelig plaster på såret. Det er virkelig en gulrot, sier Frode Andresen til Nettavisen.

PS. Frode Andresen ble ikke tatt ut til å gå verdenscuplangrenn i Rybinsk om to uker, men er ifølge Åge Skinstad ikke mindre VM-aktuell av den grunn.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken