Gå til sidens hovedinnhold

- Vil ikke angre på at jeg gjorde som jeg gjorde

Øystein «Pølsa» Pettersen har OL-gull mye takket være Ola Vigen Hattestad. Nå unner han lagkameraten det samme.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Ola Vigen Hattestad har gull i sprint og teamsprint fra VM i 2009, har vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger, og står med elleve verdenscupseiere. Det de fleste husker han for, er likevel OL i 2010. Ikke fordi han tok gull. Tvert imot.

Vigen Hattestad ble nummer sju på sprinten under OL i 2006, og kom ekstremt nære medalje på sprinten i Vancouver i 2010. Dessverre var ikke marginene på østfoldingens side, og han ble bare nummer fire. Det holdt likevel til å bli tatt ut til å gå teamsprinten sammen med Petter Northug, hvor norsk medaljesjanse var ekstremt stor. Vigen Hattestad mente imidlertid at Norge ville ha et bedre lag hvis Øystein Pettersen gikk, og han ga fra seg plassen.

Northug og Pettersen gikk inn til gull.

Siste sjanse
For dåden fikk Vigen Hattestad prisen for Årets Forbilde på Idrettsgallaen i 2011, men i skiløypene har det ikke vært mye heder å hente. 31-åringen har ikke vunnet en verdenscupsprint siden 3. desember 2011, og en fjerdeplass er hans beste plassering i individuell sprint denne sesongen.

Dermed har OL i Sotsji, som er hans siste sjanse til å hente hjem en etterlengtet, og høyst fortjent, olympisk medalje, virket fjernt. Landslagets sprinttrener, Arild Monsen, skal ta ut fire løpere, og basert på tidligere resultater kaprer trolig Northug, Eirik Brandsdal og Anders Gløersen tre av plassene. Hvem som blir nummer fire er fortsatt uklart, men resultatet på fredagens NM-sprint skulle bli viktig. Britiske Andrew Musgrave vant overraskende, men ettersom han ikke er norsk statsborger, var det andremann som ble norgesmester i sprint.

Hans navn er Ole Vigen Hattestad. Sprintveteranen slo sine argeste konkurrenter i OL-kampen, Finn Hågen Krogh og Pål Golberg, og er nå høyaktuell for sprinten i Sotsji.

- Han er ikke noe lenger unna plassen nå, i alle fall, sa Monsen til Nettavisen etter sprinten

- Jeg vil ikke si noen navn ennå, og selv om det ikke ble så mye enklere å velge ut laget etter dagens renn, føler jeg at bildet er mer komplett nå, konkluderer han.

- Blir fryktelig skuffa
En strålende fornøyd Vigen Hattestad måtte innrømme at han var lettet etter å ha innfridd på den siste testen før OL-uttaket.

- Jeg har merket presset de siste dagene, og visste at jeg måtte vinne i dag. Det er utrolig deilig å endelig lykkes, sier den ferske norgesmesteren, som håper han nå har bevist nok til å få bli med til Sotsji.

- Det er fryktelig mange gode løpere som jeg har stor respekt for, som kjemper om OL-plass, men jeg føler at jeg har vist meg fram nå, og blir fryktelig skuffa hvis jeg ikke får bli med til OL.

- Han fortjener det
Øystein Pettersen, som falt i prologen og røk ut av både sprinten og OL-kampen, har ikke glemt at han fikk muligheten til å ta OL-gull takker være Vigen Hattestad, og unner lagkameraten plassen.

- Jeg håper jo egentlig at alle får bli med til OL. Vi jobber knallhardt alle sammen, og unner hverandre suksess. Men det er klart at jeg syns det hadde vært veldig fortjent om Ola fikk bli med, sa «Pølsa» til Nettavisen torsdag.

Selv har ikke Vigen Hattestad lyst til å dvele ved det som skjedde for fire år siden.

- Jeg har egentlig glemt det, og vil ikke angre på at jeg gjorde som jeg gjorde, selv om det ikke skulle bli noen OL-tur på meg nå. Men jeg legger ikke skjul på at jeg har veldig lyst på en olympisk medalje, og jeg vet at dette sannsynligvis er min siste sjanse. Jeg har trua på at jeg kan klare det hvis jeg får muligheten, sier den sympatiske landslagssprinteren.

Kommentarer til denne saken