Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke at fansen skal ha sex under VM

Men kampanjen blir møtt med overveldende motstand av New Zealands supportere.

I New Zealand er rugby svært populært. Landets landslag, som kalles «All Blacks» på grunn av sine svarte drakter, er blant verdens beste og er en av de store favorittene i verdensmesterskapet, som går av stabelen i september og oktober.

Nå blir det lansert en kampanje i New Zealand, som ikke har blitt helt godt mottatt. Et av lagets sponsorer, Telecom Corp., vil at New Zealands folk skal avstå fra sex under VM, som en måte å støtte All Blacks.

Kampanjen skal starte neste uke og går ut på at folk skal gå med en svart ring for å vise at de støtter kampanjen.

Får motstand
Kampanjen har fått støtte av New Zealands rugbyforbund, men får lite støtte av mannen i gata.

En riksavis opprettet en avstemming der de spurte om folk ville avstå fra sex under det sju uker lange mesterskapet. Over ti tusen har avgitt sin stemme, og hele 92 prosent gikk for alternativet:

«Nei, tuller du?»

En supporter uttalte at han ikke likte muligheten til å bli latterliggjort av fulle England-fans fordi han gikk med en sølibatring.

(Artikkelen fortsetter under videoen, som viser en reklamefilm for kampanjen)

HTML EMBED

- Feil fokus
Etter kritikken oppsto, har New Zealands rugbyforbund uttalt at det er sponsoren Telecom som har hovedansvaret for kampanjen.

Markedsføringsdirektør i Telecom, Kieren Cooney, mener kampanjen er en fin måte for fansen å vise sin støtte til All Blacks

- Vi har prøvd å finne en måte som er morsom og som er basert på det vi mener er en New Zealand-form for humor, sier Cooney, ifølge The Telegraph.

HTML EMBED

I KFUM i New Zealand mener man at kampanjen i stedet burde vært fokusert på sikker sex.

- Folk kommer til å ha mye sex i løpet av VM. Istedenfor svarte ringer, kan man heller produsere svarte kondomer for fansen. De vil bli brukt mye mer, sier talsmann Sarah Davies.

Kjent for Haka
New Zealand har alltid vært gode i rugby. All Blacks har vunnet 75 prosent av alle kamper de har spilt siden 1903 og fire ganger blitt kåret til årets lag av det internasjonale rugbyforbundet, noe som er rekord.

I tillegg til å være et godt lag, er New Zealand kjent for sin Haka - Maorifolkets krigsdans som All Blacks utfører før hver kamp. Formålet med dansen er å skremme motstanderne, samt skape samhold mellom spillerne.

Under kan du se en video av All Blacks som utfører en Haka.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken