Vil ikke bli Carew-sjef

Foto: GENYA SAVILOV (Afp)

Martin Jol melder seg ut av kampen om å etterfølge Martin O'Neill i Aston Villa.

Oslo (ANB): En drøy uke etter at nevnte O'Neill overraskende takket for seg som John Carews sjef, fortsetter jakter på hans erstatter. Lista over mulige nye managere har etter hvert blitt lang, men nå kaster et av de heteste navnene selv inn håndkleet.

Tidligere Tottenham-manager Martin Jol har hatt meget lave odds hos de fleste bookmakerne den siste uka, men de som måtte ha satt penger på 54-åringen blir skuffet.

I et intervju med den nederlandske avisen Algemeen Dagblad gjør nemlig Jol de klart at han ønsker å bli i Ajax - og føre klubben til seriemesterskap i hjemlandet.

Kontaktet Jol
Kanskje kan det også bli mesterligaspill i høst på storklubben. Ajax møtte tirsdag Dinamo Kiev i den første av to playoff-kamper - og fikk med seg 1-1 fra bortekampen i Ukraina. Det lover godt.

- Jeg ønsker å spille i mesterligaen med Ajax og å bli nederlandsk mester. Derfor må Villa vente, sier han til avisen - og åpner samtidig døren for et framtidig engasjement i Birmingham.

Det ble i forrige uke kjent at ledelsen i Aston Villa skal ha kontaktet Jol for å forhøre seg om nederlenderens framtidsplaner.

Koeman aktuell
Nå fortsetter jakten, og med Jol ute kaster en ny hollender seg inn i kampen om å overta roret. Ronald Koeman røper overfor TV-kanalen NOS at han er blant navnene på Aston Villas liste over managerkandidater.

- Jeg er interessert i Villa-jobben og vet at jeg er på lista. Jeg vet ikke hvor mange kandidater som står der, og har ikke hatt kontakt med Villa enda, sier han.

Koeman har tidligere trent Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Eindhoven, og har vært trenerassistent både for det nederlandske landslaget og Barcelona. I fjor fikk han sparken i AZ Alkmaar.

MacDonald seiler opp
Den største favoritten til å overta jobben på Villa Park har hele tiden vært den tidligere amerikanske landslagssjefen Bob Bradley. Bradley sa i forrige uke opp jobben sin i hjemlandet.

Etter Aston Villas imponerende 3-0-seier mot West Ham i serieåpningen lørdag droppet samtidig oddsen på at vikarmanager Kevin MacDonald overtar, kraftig.

Flere av Villa-spillerne har tatt til ordet for at nettopp vikaren bør få sjansen til å fortsette.

PS! Selveste Diego Maradona har også lansert seg selv som kandidat til den ledige managerjobben. (ANB)

Bli varslet når John Carew scorer:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.