Gå til sidens hovedinnhold

- Vil ikke gjøre som Wiggins

Fabian Cancellara ser for seg en sesong uten Tour de France.

Fabian Cancellara har ikke konkurrert siden OL i London, men er allikevel klar på hva han vil oppnå neste sesong.

«Spartacus» skal krumme nakken og utfordre Tom Boonen i brosteinsklassikerne.

- Jeg vil bli en «sykkelrytter« igjen. Tilbake til det grunnleggende. Jeg sikter først og fremst mot Flandern (rundt) og Paris-Roubaix.

- Touren... Jeg tror jeg kan komme til å hoppe over den, forteller Fabian Cancellara til Het Nieuwsblad.

Fra før av har den råsterke sveitseren tre seirer i Paris-Roubaix (2006 og 2010) og Flandern rundt (2010). Mellom brosteinstriumfene vant han også Milano-Sanremo i 2008.

Det gjør at han står med fire monumentseirer. Eddy Merckx (19) topper listen, mens Tom Boonen (7) er best av dagens aktive.

- Ikke bare en sykkelrytter
Cancellara har tidligere drømt om å vinne Tour de France. Men det har han lagt bak.

- Jeg vil ikke ofre alt for touren, som (Bradley) Wiggins og Jurgen Van den Broeck har gjort. Jeg vil ha et annerledes liv. Jeg er ikke bare en sykkelrytter, men også en familiemann.

- Det kan godt hende at jeg dropper neste års tour, spesielt fordi det ikke er noen prolog. Hva er det jeg trenger å bevise? Det er trolig mer interessant å ta en pause og heller se mot den siste delen av sesongen, forklarer han.

«Den siste delen av sesongen» inkluderer naturligvis verdensmesterskapet, som neste år arrangeres i Italia.

OL-skuffelsen
Denne sesongen gikk ikke helt som planlagt for Fabian Cancellara. Det startet lovende med seier i Strade Bianche og én etappeseier (tempo) i Tirreno-Adriatico.

Under Flandern rundt skjedde det fatale. En drikkeflaske i veibanen gjorde at han stupte over sykkelen. Resultatet ble et brukket kragebein.

To måneder senere vant han det nasjonale mesterskapet på tempo. Prologspesialisten startet Tour de France utmerket med gul trøye i Liège. Den beholdt sveitseren i seks etapper.

Uken etter at Tour de France var over reiste Cancellara til London-OL med store ambisjoner. Men igjen ble «Spartacus» rammet av velt, som skulle koste ham resten av sesongen.

- Det var min egen feil. Jeg hadde for høy fart gjennom svingen, erkjenner han.

31-åringen kom seg til mål under fellesstarten, men skadeomfanget var så stort at han stilte til start med store smerter under temporittet noen dager senere.

- Det er merkelig; hvis jeg er sikker på meg selv, velter jeg. Når jeg kjenner lukten av suksess er jeg ikke våken eller oppmerksom nok. I London var jeg overbevist om at jeg ville bli olympisk mester, avslutter Cancellara.

Les også: «De første årene mine er nå uten verdi»

Kommentarer til denne saken