RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Vil ikke gjøre som Wiggins

Belgisk klatrer vil ikke vinne Critérium du Dauphiné.

Critérium du Dauphiné regnes som det viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France, sammen med Sveits rundt.

Det franske etapperittet er i år hardere enn det sveitsiske, og de fleste sammenlagtfavorittene til Tour de France har dermed lagt reisen til Frankrike i starten av juni.

I fjor vant Bradley Wiggins rittet, før han som kjent vant touren i overlegen stil. Men lenge har det vært sett på som en ulempe å vinne Critérium du Dauphiné om du hadde ambisjoner i verdens største sykkelritt.

Går ikke for seier
Før Wiggins’ dobbelttriumf i fjor, måtte man tilbake til Lance Armstrong og 2003-sesongen for å vinne en som vant begge rittene i samme sesong.

Én av dem som håper på å kjempe om en fremskutt plassering i årets Tour de France, er Jurgen Van den Broeck. Belgieren er en mann som ofte sniker seg under radaren, men Lotto-rytteren har to topp 5-plasseringer fra Tour de France.

Topp fem har Van den Broeck også vært i Dauphiné de siste tre årene, og han dro også med seg en etappeseier for to år siden. I år er det tvilsomt at vi får se den angrepsvilje belgieren så langt fremme. Han innser nemlig at det er vanskelig å holde toppform fra tidlig juni til sent juli.

- I år har vi prøvd å være i litt dårligere form, sier 30-åringen til Gazet van Antwerpen, ifølge velonation.com.

- Hovedfokuset i touren er den tredje uken. De som er i toppform allerede nå, kommer til å slite der.

- Må topp ti
Dette betyr imidlertid ikke at Van den Broeck vil kjempe om en etappeseier, dersom muligheten byr seg.

- En seier, slik som for to år siden, ville vært bra for selvtilliten. Jeg vil være fornøyd om jeg kan være med på å lage et morsomt ritt. Et godt resultat vil uansett være et pluss.

Sportsdirektør Herman Frison virker ikke til å være av den helt samme oppfatningen som sin elev.

- Målet er å kjøre godt i sammendraget, sier han.

- Vi ville ikke nevne en spesifikk plassering, men han må ende topp ti. Jo høyere, jo bedre, selvfølgelig. Touren er hovedmålet, men alt man kan ta, burde man ta. Så hvis han kan ta en etappeseier, ville det vært flott.

Med seg i det franske etapperittet har Van den Broeck blant annet klatresterke Jelle Vanendert og Bart de Clercq, som også vil jage gode etappeplasseringer. Rittet starter søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere