RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha Contador

Rosa, rosa, rosa.
Rosa, rosa, rosa. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Rittdirektør Zomegnan er ikke overbegeistret over Alberto Contadors planlagte Giro-deltakelse.

Alberto Contador har uttalt at årets første, store mål for spanjolens egen del er Giro d'Italia. 28-åringen vil kjøre det italienske treukersrittet mens Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) vurderer UCIs anke av Contadors frifinnelse.

Selv om rittdirektør Angelo Zomegnan i fjor høst overtalte Contador til å delta i Giro d'Italia, er han nå misfornøyd med at spanjolen kan dukke opp på startstreken i Torino 7. mai.

- Hendene mine er bundet og jeg kan absolutt ikke tvinge Contador til å bli hjemme hvis han og hans lag vil kjøre. Han er uskyldig inntil det motsatte er bevist og en rytter som er frikjent kan kjøre. Men det er ingen ideell situasjonen, sier Zomegnan til tuttobiciweb ifølge cyclingnews.

Det Zomegnan frykter er en situasjon hvor Contador vinner rittet for så å bli dømt for doping og strippet for tittelen.

- De holder på til september eller lengre
- Hvis partene er interessert i det, så er vi klar til å føre denne saken på en ubyråkratisk måte. Vi har meddelt partene at CAS er villig til å etablere en møtekalender som gir mulighet for at saken kan bli avgjort innen utgangen av juni, forteller CAS' generalsekretær Matthieu Reeb til tv2sporten.dk ifølge det nettstedet feltet.dk.

Zomegnan har svært lite tro på at saken vil være over til den tid.

- Jeg tror det drar ut til september eller lenger, sier rittdirektøren i Giro d'Italia. Contador vil i så fall få kjøre Tour de France før saken hans er ferdig behandlet.

- Alt jeg kan si er at hvis han vinner Giro d'Italia og blir funnet skyldig så er vi i godt selskap, for det betyr at de tar fra han Tour de France-seieren også, fortsetter Zomegnan, som er svært lite interessert i at dopingtåka skal trekke inn over rittet hans.

- Systemet fungerer ikke
I løpet av prosessen som førte frem til Contadors frifinnelse har han selv og andre ryttere klaget på at systemet ikke fungerer og at rytterne ikke blir beskyttet. Nå mener Zomegnan at rittet må beskyttes mot Contador.

- Det juridiske systemet i idretten er tregere enn vi hadde håpet og det er klart at noe ikke fungerer, for det har ikke beskyttet vårt arrangement, mener Zomegnan.

Beskjeden fra CAS er at de skal jobbe så fort som det lar seg gjøre.

- Vi vil gjøre vårt beste for å avslutte saken så hurtig som mulig innenfor rammene av prosessuelle regler, samtidig som vi sikrer en rettferdig rettssak, sier Reeb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere