*Nettavisen* Sport.

Vil ikke oppheve knockoutloven

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Idrettspresident Børre Rognlien ønsker å bevare knockoutloven.

Idrettspresident Børre Rognlien sier det er mange sikkerhetsforskrifter i knockoutloven som idrettsforbundet gjerne vil videreføre.

- Det gjelder bestemmelsene om dopingkontroller, karantenebestemmelser, at det skal være norsk medisinsk ekspertise som er ansvarlige under stevnene og så videre. En del av disse tingene har vi ikke vurdert i idrettsforbundet, sier Rognlien.

Han understreker også at idrettsstyret gikk inn for å oppheve forbudet mot proffboksing, men styret har ikke gitt de samme anbefalinger når det gjelder knockoutloven.

- Det ble nedsatt et utvalg som skulle vurdere dette. Vi i idretten innstilte på at forbudet mot profesjonell boksing kunne oppheves, men at knockoutloven skulle fortsette, forklarer idrettspresidenten til NTB.

Ikke bare boksing
Knockoutloven administreres av det såkalte knockoututvalget, men denne loven gjelder ikke bare for boksesporten. Den regulerer alle idretter her i landet som tillater knockout.

- Dersom det skal bli snakk om å fjerne også denne loven, vil jeg tro at både Norges Idrettsforbund (NIF) og flere særforbund vil bli hørt – i tillegg til den medisinske ekspertisen, sier Rognlien.

Det utvalget som ble nedsatt for å vurdere lovverket som gjelder proffboksing, innstilte i vår på å oppheve forbudet, men innstillingen var også i tråd med idrettsstyrets anbefalinger om å beholde knockoutloven.

Hva som nå blir utfallet etter at FrP-leder Siv Jensen uttalte at hun gleder seg til å se Cecilia Brækhus bokse på norsk jord, er det ingen som kan si i øyeblikket.

Kan oppheve alle lover
- Stortinget kan oppheve alle lover. Dersom politikerne vil, så får de det til, svarer Rognlien på spørsmål fra NTB om han tror det kan bli norske proffstevner i boksing allerede i første halvår i 2014.

Han forteller også at dersom bokseforbundet skal søke dispensasjon fra knockoutloven, så er det knockoututvalget som må avgjøre en slik søknad. Dette utvalget, som er oppnevnt av kulturdepartementet, skal være temmelig enerådende i så måte.

- Etter de utspillene som er kommet i dag, er det i alle fall sikkert at vi må ha boksing på agendaen i vårt neste styremøte den 23. oktober, sier Rognlien. Han legger til at han også ser fram til at den nye kulturministeren skal komme på plass, for det er først da det kan bli en skikkelig dialog mellom idrettslederne og lovgiverne i denne saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.