RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke sende Zuccarello til VM

UHELDIG: Mats Zuccarello Aasen kunne blitt Rangers-helt i natt, men brente alle sine kjempesjanser.
UHELDIG: Mats Zuccarello Aasen kunne blitt Rangers-helt i natt, men brente alle sine kjempesjanser. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjef Roy Johansen skuffet etter møte med New York Rangers.

Johansen ønsker å få tillatelse til å hente Mats Zuccarello Aasen (23) til Europa så fort som mulig med tanke på VM i Slovakia, og møtte nylig Rangers-ledelsen i New York.

- Det var et hyggelig møte. Vi fikk framlagt våre argumenter, forteller Johansen til Nettavisen.

- Høyere nivå i VM
Zuccarello Aasen har etablert seg på laget til NHL-klubben, selv om han ble vraket i forrige kamp. 23-åringen har gjort seks mål og 22 poeng på 40 kamper etter at han ble hentet opp fra farmerlaget Connecticut Whale.

- Rangers skal rote fælt for å ikke gå til sluttspill og Connecticut er vel klar allerede. Spørsmålet er hvor langt Rangers og Connecticut Whale går i sluttspillene, sier Johansen.

Johansen hadde håpet å få Rangers til å se at Zuccarello Aasen er bedre tjent med å spille for Norge i VM enn for Whale i AHL-sluttspillet.

- De ville ikke gå ut med noen løfter og Glen Sather (Rangers' manager, red. anm.) sa at de først vil ta den avgjørelsen når det blir aktuelt. Jeg mener at det er et mye høyere nivå i VM enn i AHL.

- Ønsker å spille i VM
Det er normalt at spillere ikke frigis til VM-deltakelse før NHL-lagene deres er slått ut av kampen om Stanley Cup, men som regel får spillere lov til å spille VM i stedet for AHL. Rangers har imidlertid meldt på Zuccarello Aasen i sluttspilltroppen til Connecticut Whale, hvilket tyder på at oslogutten vil bli sendt ned fra NHL til AHL dersom Rangers blir slått ut.

- Mats ønsker å spille mot de beste i VM, men han gjør selvfølgelig det han får beskjed om, forteller Johansen til Nettavisen.

- Hvor svekket vil Norge være uten Zuccarello?

- Det er en spiller som det er et veldig behov for. Vi er en liten nasjon. Vi er ikke Sverige eller Finland, som bare kan plukke en ny NHL-spiller. Vi er avhengig av alle, og spesielt Aasen, mener landslagssjefen.

VM i Slovakia starter 29. april, mens sluttspillet i NHL. Grunnserien i både NHL og AHL avsluttes 10. april. Normalt starter sluttspillene om lag én uke senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere