RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke skvære opp med Northug

Sist oppdatert:
Svenske og norske trenere vil at Petter Northug og Thobias Fredriksson skal forsones. Men det vil ikke svensken.

Ordkrigen mellom Petter Northug og Thobias Fredriksson begynte på nyttårsaften. På den første sprintetappen i Tour de Ski i München krasjet Northug og Øystein Pettersen i finalen, og dro med seg Fredriksson i dragsuget. Under den andre Tour-sprinten i Asiago fortsatte konflikten med en ren ordkrig mellom Northug og Fredriksson. Svensken mente at Northug kjørte ufint.

«Småfeit»
Northug svarte med å kalle Fredriksson småfeit.

Konflikten har med andre ord pågått en stund, og svenskenes trener Inge Bråten og de norske trenerne vil ha en minnelig løsning på konflikten før VM-alvoret starter. Derfor har de avtalt et møte mellom Fredriksson og Northug.

- Det er viktig for at vi skal være sportslige og profesjonelle. Vi kan ikke være irriterte på hverandre. Vi skal være konkurrenter i sporet, men når konkurransen er over, skal vi være voksne nok til å kunne ta hverandre i hendene og gå videre, sier Norges trener Morten Aa Djupvik til NRK.

Men Thobias Fredriksson er ikke interessert i noe møte.

- Jeg har andre ting å bruke energien min på, sier han til Aftonbladet.

Ikke hørt noe
Aa Djupvik frykter nå at ordkrigen skal eskalere under VM, men Fredriksson har ikke hørt noe om noe forsoningsmøte.

- Jeg aner ingenting. Jeg vet ikke hvorfor jeg skulle ha et møte med ham. De får gjøre hva de vil. Jeg legger kreftene mine i å prestere isteden, sier Fredriksson, og fortsetter:

- Vil han si noe, så får han vel gjøre det. Skulle han ikke gjøre det, er det ingenting jeg kommer til å bruke energi på heller.

Mandag reiste det svenske sprintlandslaget til Changchun i Kina for den siste verdenscupkonkurransen før VM i Sapporo. Der stiller også Petter Northug til start.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere