RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke skylde på spillersalg

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Steinar Nilsen nekter å bortforklare Tromsøs dårlige sesong.

Tromsø er i fritt fall, men Steinar Nilsen vil ikke bortforklare motgangen med alle spilleravgangene på Alfheim.

- Det blir for enkelt å skylde på det. Vi kan ikke henge oss opp i spillere som har reist og ikke er her lengre. Det blir bare tull. Bare bortforklaringer, sier Nilsen til NTB.

Den tidligere Italia-proffen er hentet inn som assistent for å hjelpe trener Agnar Christensen med å berge TIL fra nedrykk.

- De nye spillerne må ta vare på sjansen. Vi har de spillerne ledelsen har bestemt skal være her. Og dem er vi veldig glad i, sier Nilsen.

Lave terningkast
Profiler som Kara, Ruben Yttergård Jenssen, Saliou Ciss, Ole Martin Årst og Fredrik Björck er blant profilene på fjorårets TIL-lag som er borte. Erstatterne har ikke slått til. iTromsø skrev tidligere i uken at bare én av sju tilvekster under Christensens trenertid spiller fast. Da lokalavisen trillet terningkast over nykommerne var dommen nedslående.

Lars-Gunnar Johnsen og Morten Moldskred fikk terningkast to, mens Zakari Hamza og Hendrik Helmke ble belønnet med bare én prikk på terningen. Adnan Causevic og Josh Prichard slapp unna med treer, mens Jaroslaw Fojut ble vurdert til firer.

Back to basic
Nå handler alt i Tromsø om å gjenskape godfølelsen fra seieren mot Rosenborg. Forrige helgs fiasko i Sarpsborg (0-3) er glemt.

- Det handler først og fremst om å samle kreftene og få en større intensitet i treningsarbeidet. Det er ekstremt viktig å få noen gode opplevelser på treningsfeltet. Hele trenerteamet kan bidra veldig mye på den mentale biten, sier Nilsen.

- Vi må være presise og tydelige i kommunikasjonen med spillerne. Og ikke la oss friste til å blande inn for mange detaljer. Fotball skal ikke være vanskelig. «Back to basic», som de ofte sier i hoppsporten, gjelder for oss også. Det handler om å gjøre det vi kan, ikke det vi ikke kan, sier Nilsen til NTB.

Søndag kommer Start til Alfheim. TIL har ikke tapt tilsvarende kamp siden 1995 da Petter Belsvik (2), Morten Pettersen og Claus Eftevaag sørget for 4-1 til sørlendingene. Morten Pedersen reduserte på straffespark for Start. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere