RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX)

Vil ikke snakke om Morgan

Sist oppdatert:
Etter en måneds samarbeid vil ikke FFK-trener Knut Torbjørn Eggen si noe som helst om forholdet til sin nye sjef.

Det er fotballfeber i Fredrikstad etter at byens fotballag onsdag sikret sin første cupfinale på 22 år. Men i kulissene er kanskje ikke alt rosenrødt i Fredrikstad fotballklubb.

Slik kan man i hvert fall tolke svaret trener Knut Torbjørn Eggen gir når Nettavisen ber ham vurdere samarbeidet med den konstituerte daglige lederen Morgan Andersen.

- Ikke lyst til å si noe
- Det er en av tingene vi skal evaluere når sesongen er over. Akkurat nå har jeg ikke lyst til å si noe som helst om det, sier Eggen.

Bakgrunnen for Nettavisens spørsmål er et intervju i lokalavisa Demokraten. I artikkelen med tittelen «Eggen usikker» sier FFK-treneren: «Jeg hadde vel en følelse i sommer av at folk begynte å bli lei meg, og samtidig var jeg også oppriktig lei av både mangelfull organisering og en svært haltende ledelse.»

- Jeg registrerte også at Demokraten formulerte det sånn, sier Eggen til Nettavisen.

- Styrt av konjunkturer
- Er du i tvil om at du ønsker å fortsette i jobben?

- I utgangspunktet er jeg ikke det. Jeg har kontrakt i to år til. Men fotballen er, som de fleste vet, styrt av konjunkturer. Dessuten er det, som kjent, to sider i et arbeidsforhold. Det vil alltid være en toveis evaluering.

- Det du sier kan tolkes dit hen at mye er uavklart ¿

- Du tolker det jeg sier akkurat som du vil.

- Vil det som skjer resten av sesongen, ha noen betydning?

- Det er i hvert fall klart at det å beholde plassen er utrolig viktig, egentlig overordnet alt annet. I fotball er det nå-situasjonen som er viktig og avgjørende, og det er der jeg har fokus.

Vil bygge storlag
Knut Torbjørn Eggen har flere ganger etterlyst en mer stabil og oversiktlig organisasjon rundt laget. Samtidig erkjenner han at det har skjedd mye positivt i klubben.

- For all del, det skjer veldig mye positivt. Det bygges en ny flott stadion, og det begynner å lukte litt svidd av spillertroppen, fastslår han.

Mens Knut Torbjørn Eggen selv indirekte åpner for spekulasjoner rundt sin stilling i Fredrikstad, er Morgan Andersen klokkeklar på at treneren er med i klubbens fremtidsplaner.

- At det skal være usikkerhet rundt hvorvidt Knut Torbjørns fortsetter, er helt nytt for meg. Hans posisjon er overhodet ikke tema. Han er en glimrende type og en glimrende trener som har gjort en stor og viktig jobb for klubben i mange år, sier den konstituerte daglige lederen, og understreker at Eggens kontrakt strekker seg ut 2008-sesongen.

- Glimrende samarbeidsforhold
- Vi tenker langsiktig og skal bygge et topplag. Og hvis klubben ikke mente Eggen var riktig mann til å lede det arbeidet, hadde han selvfølgelig ikke fått en så lang kontrakt.

- Hvordan vil du beskrive samarbeidet mellom deg selv og Eggen?

- Jeg føler vi har et glimrende samarbeidsforhold. Og jeg håper Knut Torbjørn ser på meg som en ressursperson.

Men heller ikke Morgan Andersen legger skjul på at det er mye å gå på i det organisatoriske.

Enestående engasjement
- Denne klubben har delvis vært styrt og drevet på dugnad, og styrene har i stor grad vært arbeidende, ikke bare styrende. Strukturen må bli tydeligere, og det er det min jobb å ta tak i. Utgangspunktet er i hvert fall det aller beste, for engasjementet rundt klubben er helt enestående, fastslår Andersen.

Før de seks siste serierundene ligger Fredrikstad på 10. plass i Tippeligaen, men bare to poeng foran Viking på direkte nedrykksplass.

Søndag møter de ferske cupfinalistene Stabæk på Nadderud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere