Vil ikke spille med Riise

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Kjetil Wæhler klar på hvem som bør erstatte Brede Hangeland mot Nederland.

08.06.09 12:19

ROTTERDAM (Nettavisen): Brede Hangeland er suspendert. Dermed må Norge møte de nederlandske stjernene uten kapteinen og bautaen i midtforsvaret.

Egil Drillo Olsen valgte søndag å ikke hente inn en erstatter for Hangeland. Dermed sitter han igjen med tre alternativer. Han kan sette Morten Fevang inn i Hangelands rolle, eller omskolere backene Jon Inge Høiland eller John Arne Riise til midtstopper.

Riise sa søndag til Nettavisen at han gjerne tar jobben, hvis Drillo ønsker det.

LES OGSÅ: Riise kan bli nødløsning

- Fint med litt alder
Kjetil Wæhler er imidlertid krystallklar på hvem han vil spille sammen med.

- Jeg vil foretrekke at Morten Fevang kommer inn, sier Wæhler til Nettavisen.

- Jeg mener vi bør bruke den midtstopperen vi har, i stedet for å rokere mye på laget. Morten Fevang kjenner spillet sentralt i banen, og spiller som midtstopper hver eneste uke. Han er en rutinert herremann, og jeg tror det vil fungere veldig bra med ham. Det er bare fint med litt alder bak der, fortsetter han.

Wæhler understreker at ønsket selvfølgelig kun har bakgrunn i sportslige grunner, og John Arne Riise har ingen problemer med å forstå Aalborg-spillerens ønske.

- For mye bytter kan ende med usikkerhet det også. Jeg er også enig i at det kan være fornuftig med Fevang inn og Brede ut. Det er kanskje sånn sjefen også tenker, men jeg er i alle fall tilgjengelig hvis han skulle ønske det, sier Riise.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Folket foretrekker Fevang
Nettavisen spurte søndag leserne om hvem dere ønsker som Wæhlers partner mot Nederland, og dere var enige med Wæhler. Ved 20-tiden søndag kveld mente i alle fall 64 prosent av Fevang var å foretrekke. 33 prosent stemte på Riise, mens bare snaut fire prosent mente Høiland var det beste alternativet.

- Det er selvfølgelig positivt, sier Fevang til Nettavisen.

- Men siden jeg ikke har stemt, så må det vel være en masse folk fra Grenland som har lest artikkelen, sier han glisende.

Han mener Wæhlers ønske er helt naturlig.

- Det er vel sånn de fleste tenker, at man gjerne vil spille med en som har spilt i den posisjonen tidligere. John Arne (Riise) har vel også spilt noen kamper som midtstopper, men jeg får bare gjøre så godt jeg kan og håpe, sier han til Nettavisen.

PS. Kjetil Wæhler trente alternativt på hotellet søndag, men skal være tilbake i full trening mandag. De andre landslagsspillerne som var i aksjon lørdag, trente også kun alternativt. Reservene derimot gjennomførte en full økt på Excelsiors bane i Rotterdam. Først mandag starter altså de virkelige forberedelsene til onsdagens kamp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.