RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke være Edvalds hjelperytter

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Juan Antonio Flecha forlater Team Sky for å bli kaptein i Paris-Roubaix.

Spanjolen Juan Antonio Flecha har vært en maktfaktor i brosteinsklassikerne siden tidlig på 2000-tallet. Team Sky-rytteren har stått på pallen i Paris-Roubaix ved tre anledninger og har én pallplass i Flandern rundt.

Flecha ble født i Buenos Aires i 1977 og er en av få spansktalende syklister som takler denne typen ritt. Som Thor Hushovd har Flecha en fascinasjon for Paris-Roubaix.

- Kunne jeg valgt et ritt å vinne, ville det vært Paris-Roubaix, sa Flecha til cyclingnews.com i vinter.

Den tidligere iBanesto-, Fassa Bortolo- og Rabobank-rytteren er nå på flyttefot igjen. 34-åringen vil ikke være hjelperytter i rittene han elsker.

I 2012 inntok Flecha en hjelperytterrolle for Edvald Boasson Hagen i Paris-Roubaix. Men nordmannen taklet ikke distansen og Flecha syklet til fjerdeplass som Team Skys beste rytter.

De Telegraaf skriver at Vacansoleil-DCM kan bli Flechas neste stoppested. Flecha har tidligere syklet for det nederlandske laget Rabobank, hvor han nøt fire suksessfulle år.

- Team Sky, Liquigas-Cannondale og Movistar har vist interesse. I Sky må han jobbe for Edvald Boasson Hagen og Geraint Thomas, mens Liquigas har Peter Sagan. Med Vacansoleil får han ta kapteinsrollen. Det snakker til han, forteller rytterens agent Alex Carrera, ifølge cyclingnews.com.

Vacansoleils kaptein i disse rittene, Stijn Devolder, bytter sannsynligvis lag etter denne sesongen. Dermed er lederrollen ledig i det nederlandske laget.

Devolder ryktes å være på vei til RadioShack-Nissan, det skriver cyclingnews.com.

Flecha kan signere med et nytt lag etter 1. august, men kan fornye med Team Sky på et hvilket som helst tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere