RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke være Joker Meridas farmerlag

Foto: Petter Tenstad (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Etter en god sesong satser Ringeriks-Kraft på å utvide satsingen.

Før 2010-sesongen ble Team Ringeriks-Kraft opprettet.

Laget fikk kontinentalstatus, og skulle være et godt tilbud til Ringerike Sykkelklubbs lovende syklister, når de tok steget fra junior- til seniorklassen.

Laget, som har den yngste stallen av alle de norske kontinentallagene, slet voldsomt i starten av fjoråret.

- Vi startet på bar bakke, med liten kompetanse i laget, innrømmer Lars Holm, som har det sportslige ansvaret for laget.

Blir bare bedre og bedre
På Ringerike lærte de tydeligvis fort, for allerede under høstsesongen i fjor begynte de blå og hvite Ringeriks-Kraft-trøyene å vise seg i fronten av feltet i nasjonale konkurranser.

I år har pilen fortsatt å peke oppover. Spesielt har laget hevet seg foran høstsesongen, noe som blant annet resulterte i to etappeseirer i Tønsberg 4-dagers, og lagets første Norgescup-seier i Trondheim forrige helg.

- Vi hadde stort fokus på å utnytte juli-treningen godt, slik at vi kunne få den nivåhevingen vi trengte for å ta et skritt videre.

- Nøkkelryttere som Audun (Brekke Fløtten), Alexander (Randin) og Daniel (Slåtto Gomnes) har virkelig hevet seg, og da følger resten etter, mener Holm, som også legger til at Frans-Leonard Markaskard og Eirik Kasa Jarlseth har vært gode i hele år.

Utviklingen laget har hatt likner mye på den Plussbank Cervélo hadde i fjor. Også de hadde mange ryttere som hevet seg et hakk, og dermed tok steget helt til topps i nasjonale konkurranser.

Det Grimstad-baserte laget klarte å stable på beina en budsjettøkning, som gjorde at de flyttet hovedfokuset fra nasjonale til internasjonale konkurranser. Nå håper Lars Holm at de kan få til det samme i Ringeriks-Kraft.

- Jeg håper for rytternes del at vi får på plass noen nye sponsorer eller at de sponsorene vi allerede har bidrar med mer penger, slik at vi kan få deltatt i flere ritt i utlandet. Det er et naturlig mål og noe jeg er optimistisk til at vi skal klare.

- Det har ikke manglet på invitasjoner til utenlandske ritt, så det er selvsagt veldig bittert å måtte takke nei til slike invitasjoner. Men vi har hatt et veldig lite budsjett for å ha vært et kontinentallag, poengterer han.

Ikke redd for å miste ryttere
Ringerike sykkelklubb har hele tiden hatt tette bånd til Norges beste sykkellag, Joker Merida. Derfor har en overgang til laget ledet av Gino Van Oudenhove vært en naturlig målsetting for rytterne på Ringeriks-Kraft.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter fjorårssesongen gikk den drømmen i oppfyllelse for Christer Jensen. Lars Holm innrømmer at Joker Merida har vært det beste og mest naturlige valget for de rytterne som ønsker å ta et steg videre i karrieren, men håper at de nå kan gi rytterne sine et program som gjør at de ikke trenger å flytte på seg for å utvikle seg som syklister.

- Jeg er ikke redd for å miste noen ryttere, men det er heller ikke noe jeg ønsker. Det er bedre å være en del av første sekseren (lag på dette nivået deltar oftest med seks mann i hvert ritt) til Ringeriks-Kraft enn andre sekseren til Joker Merida. Det er i hvert fall slik jeg ser det, sier en offensiv Holm.

Det er ingen tvil om at laget går en spennende høst i møte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere