Gå til sidens hovedinnhold

Vil jubilere med ny VM-medalje

Ti år er gått siden Odd-Bjørn Hjelmeset tok sin første VM-medalje. Fredag vil han markere jubileet med en ny.

- Jeg går for medalje, sier en offensiv Hjelmeset til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) foran fredagens klassiske 15-kilometer i Liberec, sesongens store mål.

- Og det mener du er realistisk?

- Kanskje ikke med tanke på det jeg har prestert før i år, men ut fra det jeg mener og føler selv. For jeg har en god følelse og gleder meg veldig. Alt som har skjedd tidligere i vinter er glemt, nå starter vi alle med blanke ark, sier 37-åringen.

Lovende formutvikling
Blant det Hjelmeset har latt gå i glemmeboka er generalprøven i Valdidentro sist helg. Én ting er at han ble disket for å ha gått feil, langt verre var det at løpet hans var altfor dårlig – noe han også glatt innrømmer selv.

- Det løpet tror jeg vi kan sette på kontoen for en dårlig dag, sier sportssjef Åge Skinstad, som betegner veteranen som en outsider i fredagens VM-renn.

- Med full klaff tror jeg han kan være med i medaljekampen. Det virker så avgjort som at han er i god formutvikling. Sjetteplassen i Otepää, og ikke minst veldig gode intervalløkter sammen med Martin Johnsrud Sundby i Nordmarka før han dro til Italia, tyder på det, sier sportssjefen til ANB.

Humørspreder
- Jeg legger ingen vekt på det som skjedde i Italia, fastslår veteranen, som etter ankomsten til VM-byen har tilbrakt mye tid på sofaen og lest ut et par Stieg Larsson-bøker.

Dessuten har han sin vane tro, og med sin humørfylte væremåte, bidratt til god stemning i den norske VM-troppen.

- Odd-Bjørn er en fryd å ha med i en landslagstropp, sier Skinstad.

- Han er alltid i godt og smittende humør, har mye erfaring og skaper dermed ro, trygghet og stemning. Sånn sett fungerer han som en god lagspiller.

10 år siden Ramsau
Det var i Ramsau i 1999 den fargerike vestlendingen tok sin første VM-medalje – bronse på 10 kilometer. Siden har det blitt tre individuelle til, med femmilsgullet for to år siden som den desidert gjeveste, foruten tre stafettgull.

- Det hadde passet bra å markere tiårsjubiléet for Ramsau med en medalje til, gliser Hjelmeset, som liker løypetraseen som venter i fredagens VM-renn.

- Ei skikkelig jobbeløype med mange bakker, både opp og ned. Her blir det ingen tid til hvile, for nedoverbakkene er så slakke at du må stake der også. Kort sagt ei løype etter min smak. Rene skjære vestlandsterrenget, sier han, og gliser godt igjen. (ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken