Zdenek Stybar er navnet.

25-åringen er regjerende verdensmester i cyclocross og skal forsvare tittelen i Tyskland mot slutten av måneden.

Fram til 1. mars 2011 er han under kontrakt med Telenet-Fidea, men Quick Step-sjef Patrick Lefevere har åpenbart bestemt seg for at han vil sikre seg tsjekkerens underskrift allerede nå.

Et uvanlig forslag
Det gjenstår bare ett hinder: Telenet-manager Hans Van Kasteren.

Han godtar rett og slett ikke at gullklumpen forlater laget én dag før kontraktens utløp.

Med den styrtrike eieren Zedenek Bakala på laget, har Lefevre flere ess i ermet:

- Slik jeg forstår det, har Hans Van Kasteren et problem med sponsorene sine dersom Stybar forlater laget. Men jeg ønsker at laget skal være komfortable med overgangen, og har foreslått at de kan bli et kontinentallag under våre vinger, som kan beholde sitt opprinnelige navn og utvikle satsingen ytterligere.

- Jeg foreslo dette for ham for en tid tilbake, men jeg har ikke fått noe konkret tilbakemelding, forteller Lefevre til gva.be.

Lefevre: - Kommer hit, uansett!
Det høres kanskje noe kynisk ut, men motparten virker ikke helt uvillige til å bli en del av det nyrike, belgiske storlaget.

- Det er absolutt en av mulighetene, men jeg har blitt forespeilet omtrent 20 andre løsninger siden den gang. Men det er ikke en alternativet jeg ønsker meg akkurat nå. Først vil jeg gå gjennom rytternes kontrakter, og deretter fortsette å utvikle laget, sier Van Kasteren.

Dermed blir nok Stybar værende hos Telenet i noen uker til, men som Lefevere også uttaler:

- Han kommer hit – uansett.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED