Gå til sidens hovedinnhold

Vil knuse Ronaldinhos OL-drøm

OL-uttatte Ronaldinho blir neppe å se i OL.

Mandag presenterte Brasil en stjernespekket tropp til fotballturneringen under OL i Beijing, bestående av spillere som Real Madrids Robinho, AC Milan-vidunderet Alexandre Pato, Werder Bremens Diego, Manchester Uniteds Anderson og ikke minst Barcelonas Ronaldinho.

Se den brasilianske troppen her

- Må møte på trening
Nå tyder imidlertid at Ronaldinho (28) likevel ikke blir å finne turneringen. Mannen som tidligere var verdens beste fotballspiller, har vært het på overgangsmarkedet i sommer etter magre år i Barcelona. Men tiden har gått uten at noen handel har funnet sted, og nylig ble en rekke bilder av en alt annet enn mager Ronaldinho distribuert på verdens bildebyråer.

Nå forlanger Barcelona at han kommer til Spania for å trene seg opp igjen, i stedet for å spille OL-fotball.

- Ronaldinho må møte på trening neste mandag for å ta del i sesongens første treningsøkt, fastslo Barcelona i en offisiell uttalelse tirsdag ettermiddag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Viktige kvalifiseringskamper
Klubben poengterer at de ikke har noen plikt til å la Ronaldinho spille OL.

- OL står ikke på FIFA-kalenderen, og det er ingen spesielle regler som gjelder, så klubben er ikke forpliktet til å frigi spilleren, understreker Barcelona.

Hovedårsaken til at Barca sier nei, er at klubbens kamper i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen kolliderer med OL. Barcelona har ikke gitt opp håpet om å få Ronaldinho ned i matchvekt innen den tid.

Ronaldinho tar imidlertid ikke et nei for et nei.

- Jeg kan ikke se for meg at jeg ikke skal være med i OL. Nei, jeg ser heller at jeg spiller godt og er med på å bringe gullet hjem til Brasil, sa en offensiv Barcelona-spiller på en pressekonferanse i forbindelse med et veldedighetsarrangement tirsdag, ifølge NTB.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene