*Nettavisen* Sport.

Vil kopiere Coppi, Merckx og Hinault

Foto: (Reuters/Scanpix)

Wiggins skal forsøke «den umulige dobbel».

17.12.12 20:21

Nylig kåret til årets britiske sportspersonlighet virker Bradley Wiggins (Team Sky) mer ambisiøs enn noen gang.

Den belgiskfødte briten har lenge antydet at han ønsker å kjøre om seieren i neste års Giro d’Italia, men Wiggins vil også dra til Frankrike for å forsvare sin Tour de France-tittel fra i sommer.

- Jeg har alltid ønsket å vinne en tour nummer to. Jeg er regjerende mester. Jeg vil prøve å vinne Giro d’Italia, og etterpå vinne Tour de France. Mange sier at det ikke lar seg gjøre. Så la oss prøve, sier Wiggins ifølge den britiske avisen the Guardian.

Dermed virker det som at en ambisiøs Wiggins endelig har fastlagt sine planer for 2013. I månedene etter tempogullet fra OL i London, har Team Sky-kapteinen vinglet i spørsmålet om hvilke ritt han ønsker å satse på neste sesong.

Giro d’Italia ble tidlig kjent som et hovedfokus for briten, samtidig som hans trener, Shane Sutton, anbefalte Wiggins å droppe Tour de France. En mer klatrepreget 2013-utgave av det franske treukersrittet skulle passe visekaptein Chris Froome bedre.

Etter første treningsperiode på Mallorca i oppladningen mot 2013 derimot, virker Wiggins trygg på at han vil prestere på et høyt nivå også neste sesong. Froome sier han også vil fokusere på Tour de France neste år, og ønsker å bli den andre briten i rittets historie som ikler seg gul trøye på Champs-Elysées.

Men med Wiggins nyoppdagede inspirasjon blir kapteinsspørsmålet i Team Sky gjenstand for ytterligere diskusjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Den såkalte Giro/Tour-dobbel er ansett som en av sportens største og vanskeligste utfordringer. Bare syv ryttere har vunnet Giro d’Italia og Tour de France samme sesong: Fausto Coppi (1949, 1952), Jacques Anquetil (1964), Eddy Merckx (1970, 1972, 1974), Bernard Hinault (1982, 1985), Stephen Roche (1987), Miguel Indurain (1992, 1993) og italienske Marco Pantani (1998).

Alberto Contador forsøkte også å havne på den prestisjefylte listen i 2011, da spanjolen vant overlegent i Giro d’Italia (seieren ble strøket i ettertid), men maktet bare en femteplass i Tour de France to måneder senere. Dermed vet Wiggins hvor listen ligger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.