Gå til sidens hovedinnhold

Vil kopiere Northug

- Har siklet på kula i noen år, innrømmer Emil Hegle Svendsen (24).

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen har stått over seks av 20 verdenscuprenn. Når fem renn gjenstår, leder han likevel sammenlagt.

24-åringen fra Trondheim står med 650 poeng. På plassene bak følger østerrikeren Cristoph Sumann og russeren Jevgeni Ustyugov med 603.

En seier gir 60 poeng i skiskyting.

Det er med andre ord helt åpent. Men Emil Hegle Svendsen har bestemt seg. Han skal ha kula.

- Det er på tide nå, sier han til Nettavisen.

- Jeg har siklet på kula i noen år, men jeg har rotet meg bort, og det har vært jævlig surt. Nå skal jeg ha den, smiler mannen som har blitt nummer tre i cupen de to siste sesongene.

Det neste
For selvfølgelig er det et mål å vinne verdenscupen sammenlagt. Det er blitt et mål.

- Fram til OL var det bare OL som betydde noe. Men nå betyr verdenscupen alt. Det er alltid det neste man konsentrerer seg om.

- Og jeg er veldig glad for at jeg har noe å kjempe for. Det gir motivasjon, sier Svendsen.

Og motivasjon trenger han. For trønderen legger ikke skjul på at det går litt på stumpene løs etter OL, der han altså tok to gull og ett sølv.

Skrur på bryteren
- Det er vanskeligere å holde konsentrasjonen oppe. Jeg prøver å tenke minst mulig på skiskyting mellom konkurransene. Jeg skrur på bryteren fem minutter før start, og satser alt på å holde meg skjerpet den halvtimen løpet varer, forklarer han.

Sånn er de ikke ellers i sesongen.

- Da hender det jeg tenker mye på løpene kvelden før. Det går ikke nå, fastslår han.

Neste gang bryteren skal slås på, er tidlig torsdag ettermiddag. Da fortsetter verdenscupen med sprint i Holmenkollen. Lørdag er det jaktstart, mens det søndag er fellesstart.

Northug avgjorde
Deretter gjenstår bare to individuelle renn, i russiske Khanty-Mansiysk.

- Jeg få prøve å avgjøre dette på hjemmebane. Det hadde vært artig, sier Emil Hegle Svendsen.

I så fall kopierer han Petter Northugs prestasjon fra forrige helg. Northug – som er født et kalenderår senere, men i realiteten bare er seks måneder yngre enn Svendsen – sikret seg sin første sammenlagtseier i verdenscupen med seier på Kollen-femmila sist lørdag.

De to rappkjefta trøndernes merittlister begynner for øvrig å ligne mye på hverandre. Begge har to OL-gull, mens Northug med sine fire VM-gull ligger ett foran Hegle Svendsen.

Les alt om verdenscupen i Holmenkollen her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre