RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Vil kopiere Real Madrid

Sist oppdatert:
- Vi vil prøve noe nytt, sier Bjarne Riis om signeringen av japanske Takashi Miyazawa.

Fredag kunngjorde Bjarne Riis' Saxo Bank-Sungard at laget består av minst 25 ryttere neste år.

Japanske (!) Takashi Miyazawa er den siste nykommeren i det danske laget. Rytteren som kommer fra Farnese Vini - Neri Sottoli, fyller 34 år før neste års sesong knapt har begynt.

Les også: Her er Saxo Banks siste signering

Ovenfor sporten.dk forteller Bjarne Riis at ikke alt dreier seg om sportslige prestasjoner.

- Det handler mye om at jeg vil prøve noe nytt. Og så skal man ikke undervurdere ham - han kan kjøre sykkelritt. Da rytterne ankom Geels Bakke for siste gang i VM, lå han som nummer ti, og det viser at han har ferdighetene.

- Men det handler også om at vi vil inn i japanske markedet. Det er stor interesse for sykkelsporten i Japan, vi har masser av fans der, og det kan være et nytt sponsormarked for oss. Det er jo ikke tilfeldig at Real Madrid og Manchester United legger treningsturneringer til Asia. Det er et stor marked, forteller Riis.

Bjarne Riis har som kjent fått mye kritikk de seneste dagene.

Skuffet over de spanske hjelperytterne
Laurent Didier (RadioShack-Nissan-Trek), Gustav Erik Larsson (Vacansoleil - DCM), Richie Porte (Sky), Baden Cooke (GreenEdge Cycling) har alle signert kontrakter med andre World Tour-lag.

Inn på laget har blant annet de rutinerte herremennene Karsten Kroon (fra BMC) og Sergio Paulinho (Team RadioShack) kommet.

Det imponerer ikke de danske ekspertene nevneverdig, selv om de forstår at det hovedsakelig skyldes lagets budsjett.

- For meg har de et dårligere lag på papiret neste år, enn de har hatt i år. De spanske klatrerne (Daniel Navarro og Jesus Hernandez, vår.anm.) har ikke slått til, og da synes jeg ikke, at laget har forsterket nok, slik at man har alternativer.

- Vi så dette året, hva det kan bety, hvis man ikke har et bra lag rundt seg. Men når det er sagt, så er sykling mest av alt en individuell sportsgren, som avgjøres på tempoetappene og i de avsluttende stigningene på fjelletappene, og der skal Contador være. Hvis han kommer til Tour de France i toppform, så er han stadig min favoritt, sier Alex Pedersen, sykkelkommentator og tidligere sportsdirektør i CSC (1998 til 2003), til sporten.dk.

PS! Bjarne Riis har avvist at han vil prøve seg på noen av Geox' ryttere, hvor blant annet Juan Jose Cobo og Denis Mensjov sitter på usikre kontrakter. Les mer om den saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere