Vil kuppe Liverpool

Foto: AFP/Scanpix

En ny investorgruppe skal være i ferd med å ta rotta på Kenny Huang.

04.08.10 12:49

Kinesiske Kenny Huang har de siste dagene blitt omtalt som favoritten til å bli Liverpools neste eier. Og tirsdag bekreftet Merseyside-klubben at det hadde kommet et offisielt bud.

Syrisk frontmann
Nå har imidlertid også en annen oppkjøper meldt seg på i kampen om den tradisjonsrike klubben. En gruppe investorer fra Midtøsten og Canada, frontet av den tidligere syriske fotballspilleren Yahya Kirdi, skal være i ferd med å komme til enighet om en oppkjøpspris. Gruppen skal også ha planer om å bygge en ny stadion, og nedbetale klubbens gjeld.

Kirdi skal ha møtt med eierduoen Tom Hicks og George Gillett, og førstnevnte skal ha introdusert syreren til nøkkelpersonale på Anfield, og representanter for The Royal Bank of Scotland. RBS har stått for mye av refinansieringen av de nåværende eierens lån, og Liverpool skal skylde banken rundt 2,5 milliarder kroner.

- En enorm klubb
- Liverpool er en enorm klubb med hengivne og stolte fans, både på Merseyside og verden rundt, sier Kirdi til Sky Sports.

- Med ekstra penger til å forbedre troppen og finansiering av en ny stadion, vil Liverpool ha et solid fundament for å lykkes i Premier League og ute i Europa, sier den potensielle eieren.

Liverpool ble lagt ut for salg i mai, etter at de nåværende eierne har hatt store problemer med å opprettholde sine økonomiske forpliktelser til klubben. Martin Broughton ble da utnevnt til ny styreleder for å sørge for at et salg gikk i orden.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.