RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kurere brorens målskrekk

Sist oppdatert:
Hver gang John Arne Riise scorer får broren Bjørn Helge høre om det. Det har hjulpet. I hvert fall litt.

BISLETT (TV 2 Nettavisen): Mandag gikk første del av drømmen i oppfyllelse. Da løp Bjørn Helge og John Arne Riise sammen rundt på landslagets trening. Onsdag går så kanskje den store drømmen i oppfyllelse. Da er de kanskje på banen samtidig. For samme lag.

- Unner ham alt
Det vil i så fall være et bevis på at også 22 år gamle Bjørn Helge har tatt mange skritt i riktig retning de siste årene. Broren John Arne har herjet for Monaco og Liverpool, og vunnet Champions League, seriegull i Frankrike, FA-cupen og ligacupen hittil i karrieren.

Bjørn Helge har vært i belgiske Standard og Brussels, og kun nådd Royal League-finalen og cupfinalen med Lillestrøm. Begge finalene er tapt.

- Men jeg unner ham alt. Jeg er jo så heldig at jeg får være med og se det han opplever. Så det er stort for meg også, sier Bjørn Helge.

- Jeg har vunnet en del trofeer allerede, men jeg håper han også får noen, sier John Arne.

Vil kurere målskrekk
Bjørn Helges første kan komme med Lillestrøm allerede i år. Og storebroren gjør sitt for at minstemann skal utvikle seg videre. Bjørn Helge Riise har kun scoret én eneste gang for Lillestrøm på 22 kamper. Totalt har vingen kun satt inn tre mål totalt de siste fire årene. John Arne på sin side, som oftest spiller i forsvar, har nettet hele 20 ganger for Liverpool.

Derfor sender faktisk John Arne en melding til lillebroren hver eneste gang han scorer. For å minne ham på at han som offensive spiller må score flere mål.

- Men det er kun ment som broderlig, vennlig kritikk. For å presse ham videre, sier Liverpool-spilleren til TV 2 Nettavisen.

- Og det har jo hjulpet, legger han glisende til.

Scoret mot Start
Vel vitende om at Bjørn Helge scoret sitt første mål for Lillestrøm mot Start for et par uker siden. Det målet kom i en periode hvor Bjørn Helge egentlig ikke imponerte så veldig mange. Han har nemlig ikke imponert så altfor voldsomt i serieåpningen. Sånn sett er han overrasket over at han i det hele tatt er med i landslagstroppen.

- Starten var litt opp og ned i år, men det har gått bedre i de siste kampene. Og jeg håper jeg får spilletid onsdag. Så kan jeg vise at jeg har noe her å gjøre. For det mener jeg at jeg har, påpeker han.

Så blir det opp til Åge Hareide om brødredrømmen om å spille på samme lag, samtidig, går i oppfyllelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere