Vil kutte ned Giro og Vuelta

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Blir det bare én Grand Tour i fremtiden?

Etapperittene Tour Down Under og Tour of Beijing og de kanadiske endagsrittene GP de Québec og GP de Montréal er de ikke-europeiske innslagene i UCI World Tour i 2011.

Pat McQuaid mener tradisjonsrike europeiske ritt må gjøre plass for flere ritt på andre kontinenter. Sykkelsporten har potensial til å gjøre inntog i alle verdensdeler, men UCI-presidenten.

- Sykling har en fremtid i Nord-Amerika og Oseania, det er helt åpenbart. I Sør-Amerika er det stort potensial, med de olympiske lekene i Rio i 2016, og jeg legger merke til colombianernes retur (Colombia es Pasion-Cafe de Clombia er igjen profesjonelt, vår anm.). I Afrika er nivået stigende, men motoren er i Asia, forteller McQuaid til velonation.com.

- Vil ikke drepe europeisk sykling
- Det er helt feil å argumentere for at vi ønsker å drepe europeisk sykling, mener sjefen for internasjonal sykkelsport.

- Noen ritt har eksistert i et århundre, de respekterer vi, men vår plikt er samtidig å se til verdensmarkedet¿ Tour of California som Giro d'Italia, fortsetter han.

UCIs store fokus på nye markeder har resultert i kritikk fra de som mener dette er ødeleggende for europeisk sykkelsport.

Slutten for giroen og vueltaen?
De kritiske røstene vil nok ikke tie etter McQuaids forslag om å kutte ned både Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

Giro d'Italia har fått en stor konkurrent i Tour of California. Som har den sterke Amgen-organisasjonen i ryggen. Hvilke av de to store rittene som arrangeres i mai måned gjenstår å se. Italienerne er nok ikke alene om å ville beholde giroen i dets nåværende format.

En redusering av Spania Rundts omfang har derimot vært diskutert tidligere og er nok mer sannsynlig.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Pat McQuaid

Mest lest på Sport

Annonsebilag