RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lage trøbbel for Tour de France

Foto: Tim de Waele
Startet underskriftskampanje mot kongeetappen til Alpe d’Huez.

En ung miljøaktivist ved navnet Matthieu Stelvio vil sette en stopper for at neste års Tour de France-løype skal gå over Col de Sarenne. Fjellpasset krysses på den 18. konkurransedagen og er en del av kongeetappen hvor rytterne skal klatre Alpe d’Huez to ganger.

Den franske økologientusiasten Stelvio oppdaget Sarennepasset noen år tilbake og frykter at Tour de France-sirkuset vil ødelegge de vakre omgivelsene.

- Dette er snakk om 1800 til 2000 meter over havet hvor naturen er veldig sårbar. Tusenvis av tilskuere kan både forstyrre dyrelivet og forsøple de ømfintlige forholdene her oppe, sier Stelvio til den franske avisen Le Dauphiné.

Les også: «Beste tiden å gå inn i sykkelsporten på»

- Dette er et veldig spesielt område med en rik fauna og flora. Det planlagte veiarbeidet vil også gjøre skade. Normalt sett ser vi bare to til tre biler i timen. Dessuten er Col de Sarenne svært farlig med stigningsprosenter på over 10 prosent i krappe hårnålsvinger, bedyrer Stelvio.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

COL DE SARENNE: Naboen til Alpe d'Huez.
COL DE SARENNE: Naboen til Alpe d'Huez.

Underskriftskampanjen har sitt eget nettsted og har allerede akkumulert over 1500 underskrifter. Nå skal den oversendes regionale myndigheter og rittarrangøren ASO.

Les også: Guide til Tour de France 2013

Tour-arrangøren hadde likende problemer foran årets ritt også, da en rekke miljøorganisasjoner protesterte mot etappen som ble lagt til La Planche des Belles Filles. Det omfattende veiarbeidet som måtte til for at det lille alpinstedet i Vogesene kunne avholde målgang, ble for mye for lokale naturvernere.

Neste års Tour de France blir den hundrede i rekken og etappen til Alpe d’Huez fremstår som kronen i verket for jubileumsutgaven. Rittet starter på Corsica 29. juni.

Tour de France 2013, etappe 18: Gap til Alpe d'Huez
Tour de France 2013, etappe 18: Gap til Alpe d'Huez
DOBBEL: Som om en gang ikke var nok, bestige Alpe d'Huez to ganger i anledning Tour de France 100. utgave. Det gir hele 42 fantastiske hårnålsvinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere