RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lære av Ole Einar

Sist oppdatert:
BEITOSTØLEN (TV 2 Nettavisen): Lars Berger håper å få hjelp av Ole Einar Bjørndalen i høydetreningen med tanke på OL i Torino neste år.

Dovreekspressen håper å kvalifisere seg til verdenscup-rennet i langrenn i Ramsau rett før jul.

- Jeg dropper i så fall en World Cup-runde i skiskyting. Det er vanligvis tre renn. Hvis jeg går i Ramsau, blir det bare ett renn. Så da håper jeg å legge inn et lite høydeopphold sammen med Ole Einar.

Lære
- Selv om jeg ikke kan følge ham på de øktene, siden han bor i høyden, så kan jeg lære mye. Det kan bli gull verdt i OL neste år, sier Berger til TV 2 Nettavisen.

Lars er stor og kraftig bygget, hvilket medfører at han ikke tilpasser seg høyden så fort som en løper som er liten og lett. Men han poengterer viktigheten av høydeopphold med tanke på Torino. Derfor vil han gjerne kvalifisere seg til verdenscuplaget i langrenn.

Rennene i Kuusamo og Ramsau før jul er passende renn med tanke på å kvalifisere seg til VM-laget i Oberstdorf. Og for å komme dit må han altså komme seg til World Cup-rennene. Og billetten der går via Beitosprinten søndag.

Åtte plasser
- Det er bare åtte plasser på laget, så jeg må gå fort på søndag for å klare å komme meg med. Med tanke på VM så har jeg bare to renn å overbevise på. Det er i Kuusamo og Ramsau.

- Skulle jeg ikke lykkes med å komme meg med til Oberstdorf, så blir det bare å konsentrere meg om skiskytinga. Verre er det ikke, understreker Berger.

Berger tok steget opp i verdenseliten i skiskyting i forrige sesong, mye takket være enorm fart i sporet. VM-sølvet på fellesstarten kom som et resultat av en forrykende sisterunde, der han føyk forbi ti-tolv konkurrenter mot slutten.

Skyter bedre
Men på skytebanen har det vært mye opp og ned. Det føler han er på vei til å bli bedre.

- Jeg har hatt bra treninger på skytebanen i høst. Blant annet presterte jeg å skyte fire fulle hus på rad, og havnet øverst på en intern adelskalender i laget. Det var moro, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere