*Nettavisen* Sport.

Vil overraske i Tippeligaen

Foto: (Strømsgodsets nettsider)

Arne Dokken sa mandag ja til å overta som Sandefjords nye trener fra neste sesong. – Jeg håper jeg overtar et Tippeliga-lag, sier han.

Tom Nordlie leder vestfoldingene ut sesongen, men Dokken, som i år har ledet Strømsgodset sammen med Vidar Davidsen, skrev mandag under som Sandefjords-trener for de tre neste årene.

- Jeg har sagt ja til å overta klubben uavhengig om det er en Tippeliga- eller 1. divisjonsklubb neste sesong. Men jeg er spent før sesongavslutningen, og håper at jeg får overta et Tippeliga-lag, sier Dokken til TV 2 Nettavisen.

Kan hjelpe
Dokken kan også få sjansen til å hjelpe Sandefjord opp. Vestfoldingene ligger nå på kvalifiseringsplassen i 1. divisjon, to poeng foran Raufoss. I siste serierunde møtes Strømsgodset og Raufoss, og Dokken kan dermed bidra til å hjelpe Sandefjord mot Tippeligaen – ved å slå Raufoss med Godset.

Skulle det bli opprykk for Sandefjord, har klubben varslet at det ikke vil bli brukt en haug med penger for å forsterke laget. Likevel frykter ikke Dokken at han vil overta et lag som blir en kasteball i Tippeligaen.

- Jeg rykket opp med Strømsgodset til Tippeligaen i 2001, og hadde heller ikke da store ressurser. Likevel var vi bare ett poeng unna å holde oss. Det som blir viktig er hvordan man organiserer seg, og hva man vektlegger, sier Dokken.

Tar ikke Godset-spillere
Han regner det som uaktuelt at han tar med seg noen av Godsets beste spillere sydover.

- Det er noen spillere som det kunne vært artig å ha med, men de er under kontrakt. Det er nok derfor relativt uaktuelt, sier Dokken.

- Hadde du andre tilbud?

- Ja, både administrative, men også trenertilbud fra klubber i gode norske klubber, sier han.

Fortsatt 4-3-3
Sandefjord vil for øvrig fortsette med sin innarbeidede 4-3-3-formasjon under Dokken. 48-åringen har lang fartstid i norsk og internasjonal fotball. Les mer om det her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.