Gå til sidens hovedinnhold

Vil rappe Alsgaard fra svenskene

Den norske langrennsledelsen ønsker å ha med Thomas Alsgaard i trenerteamet neste vinter.

Herretrener Krister Sørgård bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at han har vært i kontakt med Alsgaard og signalisert interesse for å få ham hjem til Norge.

- Det er riktig. Jeg har snakket med Thomas og sagt rett ut at vi ønsker ham i en trenerrolle. Nå synes vi tida er moden, sier Sørgård.

Alsgaard uten avtale
Den tidligere storløperen hjalp i vinter svenskene til langrennssuksess i Torino-OL, etter at han ble hentet inn som konsulent av landslagssjef Inge Bråten. Alsgaard har fått mye ros for sine bidrag, ikke minst fra den doble olympiske mester Björn Lind.

- I sommer så jeg mye på Thomas Alsgaard og hans evne til å skøyte uten staver. Han var jo en av verdens beste på det. Det kreves en viss teknikk for å klare det i høy fart, sa Lind under OL.

- Bare det å ha en person som Thomas Alsgaard i miljøet har gitt oss ekstra selvtillit, fastslo han.

Inge Bråten har akkurat signert en ny fireårskontrakt med det svenske skiforbundet. Til Aftonbladet har Bråten uttalt at også Alsgaard kommer til å forlenge, men det er ennå ikke inngått en ny kontrakt.

Krister Sørgård har uansett ikke gitt opp håpet.

- Stengte ikke døra
- Thomas fortalte meg at han har fått et nytt kontraktstilbud fra Sverige, og at han sannsynligvis kommer til å skrive under. Men kontrakten er ikke signert, og han stengte ikke døra helt for Norge. Jeg kommer til å kontakte ham igjen over påske, sier Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

- Hvilken rolle ser du for deg å bruke ham i?

- Vi kan jo kalle ham teknikktrener, men akkurat tittelen er jeg ikke så opptatt av. Det viktigste er få å ham inn i teamet, slik at han kan bidra med all sin erfaring.

- Finnes det økonomiske ressurser til å opprette en stilling for Alsgaard?

- Det ordner vi. Det er jeg helt sikker på.

- Ressurs for langrennsporten
Thomas Alsgaard var også innom det norske trenerteamet i Krister Sørgårds første år som hovedtrener for herrelaget.

- Da fikk vi ikke nyttegjort oss Thomas helt på den måten vi hadde ønsket. Det var året etter at han selv la opp, og tida var ikke helt moden. Nå stiller det seg litt annerledes. Thomas har fått sin egen karriere mer på avstand og vi har fått inn mange nye løpere på landslaget. Ungguttene har utvilsomt mye å lære av Thomas.

Påtroppende sportssjef for de norske langrennsløperne, Åge Skinstad, ønsker ikke å kommentere interessen for Thomas Alsgaard. Han sier likevel følgende til TV 2 Nettavisen:

- Thomas er en ressurs for langrennssporten. Den nasjonen som får med seg ham, er heldig.

Det har ikke lyktes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med Thomas Alsgaard.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken