Gå til sidens hovedinnhold

Vil rappe OL-plass fra jentene

De nest beste norske langrennsjentene har slitt med å prestere i verdenscupen. Nå vil herretrener Krister Sørgård endre kvotene til OL.

Norge har 28 kvoteplasser i nordiske grener i OL. Før sesongen ble det skissert en fordeling med fem plasser til hopp, fem til kombinert, sju til damelangrenn og 11 til herrelangrenn.

Per i dag er imidlertid ikke mer en fem langrennsjenter formelt kvalifisert, mens kampen om plassene på herresiden er knivskarp.

- Jeg har selvfølgelig et ønske om å få med flest mulig løpere til OL. Og slik det ligger an per i dag, mener jeg vi bør ta med 12 herreløpere, sier herretrener Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Samdal protesterer ikke
Overraskende nok høster han ingen motbør fra dametrener Svein Tore Samdal.

- Det aksepterer vi. Det er ikke noe poeng for meg å ta med jenter til OL som ikke har sjanse til å prestere, sier Samdal.

Marit Bjørgen, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Størmer Steira, Kristin Mürer Stemland og Ella Gjømle er i praksis OL-klare.

- I tillegg må vi ha en sjette løper, for å kunne fylle opp lagene på alle distansene, poengterer Samdal.

Har ikke gitt opp
I øyeblikket er Vibeke Skofterud den som ligger nærmest. Deretter følger Kine Beate Bjørnås og spesialsprinteren Guro Strøm Solli.

- Jeg hadde selvfølgelig håpet og trodd at et par løpere til skulle prestert bedre til nå i sesongen. Men jeg har ikke gitt opp at de kan melde seg på. Det er ennå noen løp igjen før OL-troppen skal tas ut, understreker den avtroppende dametreneren.

Sportssjefen for langrenn, Bjørnar Håkensmoen, mener også det er altfor tidlig å fordele kvoteplassene til OL.

- Mye kan forandre seg
- Mye kan forandre seg. Hvis vi går et år tilbake i tid, så vi nok for oss et ganske annet VM-lag i Oberstdorf den 1. januar enn det vi faktisk endte opp med, sier Håkensmoen, som ikke er skuffet over at ikke flere av jentene har slått til ennå.

- Selvfølgelig er det noe mindre bredde på dame- enn på herresiden. Men vi må huske at dette damelaget fortsatt består av mange unge løpere. Man kan ikke vente at alle slår til samtidig. Resultatene vil variere, og jeg har tro på at flere av jentene kan slå til i løpet av januar.

OL-troppen i langrenn offentliggjøres først etter at NM på Heistadmoen er avsluttet, det vil si tidligst 22. januar.

Kommentarer til denne saken