Gå til sidens hovedinnhold

Vil redde Borgs pokaler

Andre Agassi vil redde Björn Borgs Wimbledon-pokaler fra å havne i hendene på enkeltpersoner med mye penger.

- Jeg har diskutert det med mine folk om å finne en måte å samle de rette menneskene til å kjøpe disse trofeene. Jeg tror mange vil stille opp for å hjelpe, sa Agassi til pressen under Pacific Life Open i helgen.

Må vinne det
- Den eneste måten du skal ha et Wimbledon-trofe på, er om du vinner det. Man skal ikke kjøpe det. Wimbledon er den største turneringen i verden, sa Agassi, ifølge Reuters. Veteranen vant selv et Wimbledon-trofe i 1992 da han slo Goran Ivanisevic i finalen.

En annen tennislegende, Jimmy Connors, har tidligere foreslått at Wimbledon-stiftelsen skulle kjøpe trofeene og så forvare dem i et museum. Agassi ønsker at trofeene skal bli i tennisen, og ikke i hendene på noen enkeltpersoner med mange penger. Amerikaneren ser også for seg et museum.

- Jeg tror det vil være stort for fansen å kunne se dem, men la oss ta en ting av gangen. Jeg kunne tenke meg å se sporten komme sammen og finne ut en måte å sikre at pokalene ikke havner i gale hender, avsluttet han.

Dyre pokaler
Det er nå snart to uker siden det ble kjent at Borg planlegger å selge de fem Wimbledon-pokalene han vant. Nyheten vakte stor oppsikt verden over, og spekulasjonene om hvorfor svensken må auksjonere bort pokalene sine, har vært mange. Selv sa han at han måtte sikre økonomien for seg selv og sin familie.

Auksjonen skjer 21. juni i London. Det er ventet at Borg vil få inn et sted mellom 200.000 og 300.000 pund.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken