RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil renvaske dopingtatt greker

Dopingtatte Leonidas Sampanis mener han er utsatt for sabotasje. En gresk statsadvokat har igangsatt etterforskning for å finne ut om han har rett.

Statsadvokaten i Piraeus, der vektløfterhallen ligger, beordret mandag etterforskning for å klarlegge omstendighetene rundt dopingkontrollen etter at Sampanis vant bronse i 62-kilosklassen i vektløfting.

– Det er et resultat av nyhetsmeldinger og uttalelser fra utøveren og treneren hans, sa en kilde på statsadvokatens kontor.

Sampanis vant vertsnasjonens første medalje i Aten-OL, men medaljen ble i helgen inndratt og resultatet omgjort.

Sampanis hadde unormal høy konsentrasjon av testosteron i kroppen, men grekeren har vært urokkelig på at han er uskyldig. Hans forklaring går ut på at noe han drakk etter konkurransen, men før dopingkontrollen, var blitt tuklet med.

Tror Sampanis
I Hellas blir Sampanis trodd, og den greske OL-komiteen sier at de akter å anke diskvalifikasjonen inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS). Sannsynligvis vil man avvente etterforskningen, og gå til CAS i Lausanne etter lekene, ikke til hastedomstolen som avgjør saker fortløpende under OL.

–Vi vil gjøre alt vi kan for å kaste lys over denne saken. Utøverens rykte står på spill etter mange års tjeneste. Vi må finne sannheten, sa den greske hovedlederen Giannis Papadogiannakis.

OL-talsmannen Serafim Kotrotsos bekreftet mandag at Sampanis-saken var tema da Gianna Angelopoulos som er president i organisasjonskomiteen ble observert i svært opphisset samtale med IOK-president Jacques Rogge på rostadion.

Uoversiktlig
Hellas’ landslagstrener i vektløfting, Khristos Iakovou, har forklart at en ukjent person ga Sampanis en drikkeflaske mens han ventet på å avlegge urintesten etter tredjeplassen i OL.

– Det vrimlet av mennesker i kontrollrommet. Over 15 mennesker var der, og det burde ikke ha vært noen der bortsett fra utøveren selv og hans offisielle eskorte, sa Iakovou.

– Sampanis ba om en øl, men det var ingen øl tilgjengelig. Noen dyttet en appelsinjuice i hånden hans. Nå forsøker vi å få tilgang til bildene fra overvåkingskameraene (for å finne ut hvem det var), hevdet landslagstreneren.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere