*Nettavisen* Sport.

Vil respektere Armstrong-tilståelse

REFORMATOR: Manager i Garmin-Sharp Jonathan Vaughters er positiv til en større omlegging av sykkelkalenderen og sportens organisering. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Mens andre mener «mafiabossen» ikke fortjener en ny sjanse.

05.01.13 12:59

Fredag rapporterte New York Times at den tidligere sykkelkongen Lance Armstrong vurderer å innrømme dopingmisbruk.

I den anledning har ikke reaksjoner fra tidligere kollegaer eller livslange opponenter latt vente på seg.

David Howman, generaldirektør i Verdens antidopingbyrå (Wada), sier til ESPN.com at han ikke har blitt kontaktet av Armstrong eller noen av hans representanter, men poengterer at Wada «er åpne for å diskutere og at det er klar for å lytte til hvem som helst».

Howman tillegger at det er Usada (det amerikanske antidopingbyrået), og ikke Wada, som har autoriteten til å gjenåpne saken hvis Armstrong bestemmer seg for å komme med ny informasjon.

Armstrong skal ha vært i samtaler med Usada-direktør Travis Tygart. Amerikaneren vil også prøve å få til et møte med Wada-direktøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL LYTTE: Wada-sjef David Howman er åpen for rådgive Lance Armstrong på veien mot en tilståelse. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Betsy Andreu, som Armstrong karakteriserte som en innbitt og hevngjerrig kvinne, mener at han ikke fortjener en ny sjanse. I så fall «er folk dumme», mener Andreu. Andreu vitnet i en rettssak at hun hørte syklisten innrømme overfor sine leger å ha brukt prestasjonsfremmende midler.

Overfor Daily News beskriver hun Armstrong som «en mafiaboss» og spør retorisk hvorvidt den vanærede Tour de France-kongen har tenkt til «å beklage seg overfor de som nektet å lyve for ham, og om han vil kompensere de han har ødelagt for med tanke på karrierer og jobbmuligheter».

Lance kan hjelpe
Jonathan Vaughters, nåværende teamsjef i Garmin-Sharp og tidligere lagkamerat av Armstrong, sier Armstrong har muligheten til å gi sporten en sårt tiltrengt helbredende virkning, i det som er en unektelig mørk tid.

Vaughters sier til Velonews.com at han «vil respektere Armstrong» hvis han velger å stå frem, og at «den totale og fulle sannhet er den eneste, riktige veien for sykkelsporten».

En offentlig innrømmelse kan bety slutten på Armstrongs utestengelse på livstid og i stedet for medføre at amerikaneren gjør comeback etter bare fire år.

Armstrongs advokat, Tim Herman, sier til AP at han har ingen kjennskap til hvorvidt texaneren vurderer en innrømmelse, men påpeker at «når og hvis Lance har noe å si, vil det ikke herske noen tvil rundt det».

Herman venter seg en samtale med Armstrong neste uke etter at familieferien på Hawaii er avsluttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.