Gå til sidens hovedinnhold

Vil revansjere dette

Johnny Hoogerland reiser til Tour de France for «å gjøre opp for seg».

Årets Tour de France ble ikke det Vacansoleil-DCM og Johnny Hoogerland hadde drømt om i forkant av rittet. 28-åringens Tour de France-debut vil ikke bli husket for resultater, men for det dramatiske sammenstøtet med Juan Antonio Flecha, en bil fra fransk TV og et piggtrådgjerde.

Mens norske sykkelentusiaster har sin okse fra Grimstad, fikk nederlandske supportere en ny helt i oksen fra Beveland, som er Hoogerlands kallenavn. Vacansoleil-rytteren vil komme sterkt tilbake neste år, han vil ikke kun bli husket som en ulykkesfugl.

- Jeg trakk piggtråden ut av huden min og kom tilbake på sykkelen, skadet og blodig. Så hang jeg med i touren og avsluttet den, sa Hoogerland til Gazzetta dello Sport for få dager siden.

Vacansoleils kommersielle manager Frank Kwanten forteller til sykkelnettstedet velonation at Hoogerland vil returnere til Frankrike i 2012 – for å ta revansj.

- Det blir ingen Giro d’Italia, men han vil reise tilbake til touren for å gjøre opp for det som skjedde i år, forteller Kwanten.

Satser mot Flandern-suksess
Nederlenderen som syklet seg inn i mang et sykkelhjerte under den niende etappen av årets Tour de France har også store mål tidligere på sykkelkalenderen. De store klassikerne i Belgia og Nederland står høyt i kurs for 28-åringen.

- Han starter i Algarve med Flandern rundt som et stort mål, deretter Amstel (Gold Race, vår anm.) og Liège-Bastogne-Liège, sier Kwanten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hoogerland viste stort klassikerpotensiale med sin fjerdeplass i Brabants Pijl og tolvteplass i Amstel Gold Race i 2011-sesongen. Nederlenderen har gått seirende ut av flere mindre endagsløp, men aldri triumfert i en av de store klassikerne.

LES OGSÅ:Hoogerland satser mot VM

Allerede i 2001 viste en ung Johnny Hoogerland at han behersket veiene i Flandern særdeles godt. Som junior syklet han inn til seier i juniorutgaven av Flandern rundt. I ettertid har han aldri vært helt i teten av seniorrittet, hans beste resultat er ellevteplassen fra 2010.

Vacansoleil mot nye høyder
Det er ikke bare Hoogerland som mangler den store, store seieren. Siden oppstarten i 2008 har Vacansoleil vunnet flere og flere ritt hver sesong. Men ser man bort ifra Borut Bozic’ etappeseier i Vuelta a España fra 2009 har triumfer i de virkelig store rittene uteblitt.

Manager Kwanten tror dog ikke at den store seieren er langt unna. Flere av lagets etablerte ryttere virker å nærme seg topp internasjonalt nivå, mens de også har signert en rekke toppryttere og flere talentfulle syklister.

- Vi er fornøyd med Wout Poels og Thomas De Gendts gjennombrudd. Thomas vant en etappe i Paris-Nice og hadde ledertrøyen. Marcato og Bjørn Leukemans var jevne gjennom hele sesongen og våre unge ryttere nærmer seg gjennombrudd – jeg tror ikke den store seieren er langt unna, forteller Kwanten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gustav Larsson, Rafael Valls og Kenny Van Hummel er tre av de etablerte rytterne som skal sykle i Vacansoleils farger neste sesong. Det skal også Leopard Trek-duoen Stefan Denifl og Martin Mortensen.

I tillegg har de signert russeren Nikita Novikov fra rekrutteringslaget til det russiske storlaget til Katjusja. Novikov er ansett som et av sykkelsportens aller største talent. Russeren vant Slovakia rundt og Tours des Pays de Savoie i 2011, og ble tredjemann i Tour Alsace og Giro della Valle d’Aosta.

Ricco, Mosquera...
- Det er jo et gråsone-lag, føler jeg da, med de holdningene de har i forhold til å signere tidligere dopingtatte ryttere, sa Mads Kaggestad til procycling.no etter at nyheten om Riccardo Riccòs seneste dopingsak sprakk.

Riccardo Riccò og Ezequiel Mosqueras dopingsaker har utvilsomt skadet omdømmet til det nederlandske laget og de to velmeritterte syklistene har gitt lagledelsen hodebry.

- Mosquera-sitasjonen kunne vært håndtert bedre. UCI brukte et år på å ta en beslutning. Ingen burde vente så lenge på en avgjørelse, mener Kwanten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Riccò var nok rytteren laget angret mest på at de signerte kontrakt med. Kwanten mener Vacansoleil har lært av situasjonen italieneren plasserte dem i.

- Vi ble enig om at han skulle trene på Mapei-senteret og at det skulle gjennomføres regelmessige blodprøver. Testene våre ga fine resultater og vi fikk tillitt til han – men han feide vekk all tillitt, forteller Kwanten.

- Når du gir noen en ny sjanse og de misbruker tillitten din er det skuffende, men det svir også – men uansett har vi lært leksen vår, utdyper manageren.

Kommentarer til denne saken