Vil risikere OL-gull for å hjelpe Aksel

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Vennskapet som kan være gull verdt for Aksel Lund Svindal.

12.02.14 13:20

SOTSJI (Nettavisen): Gjennom hele vinteren har TV-seere som har fulgt verdenscupen i alpint, ofte fått se bilder av Kjetil Jansrud med en walkietalkie nede ved målområdet.

Nordmennene, sammen med kanadierne, samarbeider om å gi de som står igjen på toppen råd om løypa de nettopp har fullført.

Søndag kjører de norske herrene ned utforløypa i Sotsji i håp om å kjempe om OL-gull. Kjetil Jansrud vil starte før lagkamerat Aksel Lund Svindal, og vil bli den som gir sesongens beste utforkjører løyperapporten.

- Avgjørende
Skal vi tro de norske alpinistene, kan samarbeidet bokstavelig talt komme til å bli gull verdt.

- Den biten er avgjørende. Det hjelper deg hvis det skulle være noe. Vi har sagt at det jevner seg ut, for noen ganger kjører jeg først, og noen ganger kjører Aksel først, men på grunn av skaden har jeg mistet ranking. Dermed har det denne sesongen blitt meg som har ringt opp til Aksel fra bunnen av bakken, sier Jansrud til Nettavisen.

- Er den biten så avgjørende at den kan vippe et sølv til et gull?

- Det er vanskelig å si, men hypotetisk kan det jo det. Men det er Aksel som må gjøre jobben, og hvis det er noe veldig spesielt, har vi trenere som sier det. Jeg blir mer et supplement til den løyperapporten vi får. Men jeg er veldig glad i de meldingene som blir sendt opp av andre, det er sånn vi jobber sammen, og sånn skal det være, sier Jansrud.

Og legger til:

- Men ja, det er en viktig brikke. Som oftest handler det om tideler og hundredeler, og da kan dette være viktig.

Jansrud har muligheten til å få et tidlig startnummer i søndagen utfor, noe som, ifølge Lund Svindal, vil være en fordel. Skulle han imidlertid lede før lagkameraten setter utfor er det fortsatt ingen tvil om hva Jansrud vil gjøre.

- Jeg kommer likevel til å sende opp rapporter. Så kynisk er jeg ikke, sier Jansrud med et smil.

Liker Jansruds råd
Til tross for at Norge også har en samarbeid med Canada, vil det bli Jansruds rapporter Lund Svindal vil legge mest vekt på under søndagens utfor.

- Selv om vi begynner å kjenne kanadierne veldig godt, liker jeg Kjetils løyperapport best, fordi jeg kjenner han best, sier Svindal til Nettavisen.

- Man har også en plan selv, og det beste er hvis det Kjetil sier bekrefter planen min. Da kan jeg forhold meg til det, og være enda sikrere på det jeg skal gjøre, sier det norske gullhåpet.

Herrenes utforrenn starter søndag klokken 08.00 norsk tid.

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.