Vil rydde opp i angrepsrekka

Foto: Clive Rose (Getty Images)

Nicolas Anelkas dager i Chelsea kan være talte.

23.11.11 13:35

Oslo (ANB): Etter en oppløftende start på sesongen har det vært langt mellom godbitene fra Chelsea denne sesongen. Nedturen startet 23. oktober med et bittert 0-1-tap for Queens Park Rangers, en kamp Chelsea spilte store deler av kampen med to mann mindre. Tre av de fire siste seriekampene har endt med tap for de blå – senest hjemmetapet for Liverpool i helga.

Det har lenge versert rykter om at angrepsrekka til klubben ikke har fungert i tråd med forventningene. Nicolas Anelka (32), Didier Drogba (33), Romelu Lukaku (18), Salomon Kalou (26) og Fernando Torres (27) har på langt nær vært giftige foran mål. Kvintetten står med skuffende fire mål på de første tolv kampene – langt under det som kan forventes av de fem.

Anelka og Drogba har ett mål hver på henholdsvis ni og åtte ligakamper, mens Torres har gjort to mål på sine ni opptredener. Om man går dypere inn i materien, viser statistikken til premierleague.com at trioen kun har én eneste målgivende pasning på deling (Torres) – og den statistikken er sjenerøs med assistene. Man får blant annet målgivende både for å bli felt inne i straffefeltet der den påfølgende straffen settes i mål, samt på returer fra keeper osv.

Den eneste som faktisk har levert, er Daniel Sturridge (22). Mannen som var utleid til Bolton sist sesong (åtte mål på tolv kamper), står med imponerende fem mål og to målgivende pasninger på sine åtte opptredener i Chelsea denne sesongen.

Skryter av Chelsea
Nå er det ingen hemmelighet at flere av spissene er på vei ut av stadionportene. Anelka er ikke engang med når Chelsea skal prøve å sikre seg videre spill i mesterligaen mot Bayer Leverkusen på Bay Arena i Tyskland. Manager André Villas-Boas bekreftet tirsdag kveld at det ikke var på grunn av skadeforfall at Anelka ikke er med til Tyskland.

The Times fikk en kommentar fra vrakede Anelka tirsdag kveld, og uttalelsene kan nok tolkes som at også han innser at tiden i Chelsea går mot slutten.

- Jeg elsker å spille her i Chelsea. Oppholdet har vært den beste delen av karrieren min. Det har vært fantastisk å spille og vinne sammen med flotte karer som Didier Drogba, John Terry, Frank Lampard og Florent Malouda, sier han.

- Jeg hadde håpet å være med å vinne en tittel også denne sesongen, men nå ser det ut til at det ikke kommer til å skje, fortsetter han.

Kina neste?
Anelka har vært i Chelsea siden han forlot Bolton i 2008, og har vunnet både serie- og FA-cupgull med Chelsea. Nå linkes han til Kina og Shanghai Shenhua. Ifølge ryktene skal Anelka allerede ha akseptert et kontraktstilbud fra kineserne med en årlig inntekt på ni millioner pund.

Også klubber i USA, Forente arabiske emirater og Russland har vært på banen. Sky Sports trekker også inn Milan som mulig ny klubb for franskmannen med ni storklubber på CV-en. Prislappen på Anelka blir ikke «all verden» ettersom han er kontraktsløs til sommeren.

Drogba ser også ut til å ende opp i mer perifert fotballstrøk. LA Galaxy sitter ifølge Daily Mirror i hovedsetet til å sikre seg kraftspissen, og prisen ventes å ligge på omkring fem millioner pund.

Heller ikke Lukaku har vært den umiddelbare suksessen på Stamford Bridge. På tre innhopp har ikke franskmannen fått vist mange spor på den klassen Chelsea-fansen hadde forespeilet seg. Mange tror 18-åringen vil bli utleid.

Cavani inn?
Men hva sier ryktene om nye angrepsobjekter til Chelsea? Ifølge storavisen Independent skal Chelseas Europa-speider Mick Doherty ha fulgt Edinson Cavani (24) tett over lengre tid. Napoli-spissen var den store forskjellen i tirsdagens toppkamp i mesterligaen mot Manchester City med sine to scoringer. Spissen fra Uruguay har gjort fire mål så langt i mesterligaen.

Problemet er bare at Napoli tidligst vil slippe sin største stjerne tidligst til sommeren neste år. Skal Chelsea hente ham nå, må nok Roman Abrahmovic åpne pengeboka nok en gang.

Også forsvaret til Chelsea diskuteres heftig. Vinnie Jones gikk ut på BBCs radiokanal og mente at klubben måtte kvitte seg med John Terry, fordi han er en fare for moralen i klubben.

Flere utskiftninger
Terry har vært involvert i både utroskap, rasismeanklager og ulovligheter i nær familie den siste tiden – når han i tillegg ikke bidrar til å tette forsvaret kommer spekulasjonene fort.

Independent hevder å ha kilder på at Chelsea ønsker seg venstreback Alvaro Pereira (26) fra Porto – også han fra Uruguay – og midtstopper Gary Cahill fra Bolton. Cahill er utvilsomt den billigste av de to.

Heller ikke John Obi Mikel levnes håp om framtid på Stamford Bridge. Han kan bli erstattet av tøffe Jack Rodwell fra Everton.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.