*Nettavisen* Sport.

Vil saksøke Vinokourov

Foto: EPA/Scanpix

Predictor-Lotto vil saksøke Alexander Vinokourov og Astana for ti millioner euro.

26.07.07 11:04

Da Alexander Vinokourov gikk til topps på lørdagens tempoetappe, henviste han Predictor-Lottos Cadel Evans til annenplass. Tre dager senere kom det frem at den kasakhstanske Astana-rytteren bloddopet seg rett før etappen.

Hvis B-prøven bekrefter dette, vil seieren på temporittet naturligvis tilfalle Evans.

Tapte publisitet
Men både Evans og Predictor-Lotto vil selvfølgelig ha gått glipp av all den publisiteten en vinner i Tour de France får. Og det er jo nettopp denne publisiteten som gjør at sponsorene pøser millioner av kroner inn i sykkelsporten.

- Astana-skandalen slo ned som en bombe. Jeg forstår det ikke, og jeg vet ikke hva jeg skal si, sa talsmann Filip Demyttenaere ifølge Cycling News til belgisk TV onsdag kveld.

- Min største frustrasjon er for sponsorene. Vi kom hit for å få så mye publisitet som mulig for laget. Cadel ble nummer to på tempoetappen, men nå virker det som at han skulle ha vunnet, siden Vinokourov jukset. Men Cadel får ikke stå på pallen som etappevinner, og det betyr at vi tapte en masse publisitet som seieren hans ville gitt, sa Demyttenaere.

- Laget like ansvarlig
Nå planlegger Predictor-Lotto å saksøke Vinokourov og Astana for ti millioner euro.

- Dagen etter tempoetappen var det bilder og titler om Vinokourov på forsiden av alle avisene. Vi gikk glipp av den publisiteten. Og det er verdt mye penger.

Predictor-Lotto mener at Astana er like skyldig som Vinokourov.

- Vinokourov gjorde ikke dette alene. Han er omgitt av folk som hjelper ham med å dope seg. Du kan umulig gjøre noe sånt alene.

Ifølge Demyttenaere vurderer også Quick Step å saksøke Astana.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.