*Nettavisen* Sport.

Vil savne Stensbøl

- Dette er en nyhet en skulle ønske kom i går, på 1. april, sier vektløfteren Stian Grimseth. Både utøvere og ledere vil savne toppidrettssjef Bjørge Stensbøl når han nå gir seg i jobben.

02.04.04 14:34

Stensbøl har fått et godt tilbud fra det private næringslivet, trolig SAS Braathens, og forlater dermed sjefsstolen i Olympiatoppen.

- Det Bjørge har betydd for meg og for laget vårt har vært helt enormt. Han er utrolig flink til å få folk til å yte sitt beste, noe som har vært viktig for meg. Det vil bli et stort savn, både for utøverne og andre som er involvert i toppidretten, understreker Stian Grimseth overfor TV 2 Nettavisen.

Vanskelig
Han får følge av flere framtredende personen innen idretten. Påtroppende idrettspresident, Karl Arne Johannessen, mener det blir vanskelig å erstatte Stensbøl.

- Har gjort en formidabel innsats. Jeg kan lett forstå at en person som har gjort en innsats som ham, vil prøve seg på noe nytt hvis han har mulighet til det. Men han blir ikke lett å erstatte, sier Johannessen.

Enormt
Friidrettspresident Svein Arne Hansen mener Bjørge Stensbøl har betydd svært mye for norsk idrett.

- Hvor mye er vanskelig å si nå, for det får vi jo egentlig først se når han har gått av. Men det er klart at han har betydd enormt mye for norsk idrett, som den samlende personen for alle idrettene.

- Det er ingen tvil om at han har en stor del av fortjenesten av at Norge er blitt en av verdens beste idrettsnasjoner de siste åtte ti årene, både på sommerstid og vinterstid, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix


Støttespiller

Knut Holmann har tatt tre OL-gull i padling i perioden Bjørge Stensbøl har sittet som leder av Olympiatoppen.

- Han har vært veldig viktig for norsk idrett. I grove trekk har han bygget opp Olympiatoppen. Og Stensbøl har jo en veldig flott merittliste med hensyn til antall oppnådde medaljer.

- Jeg synes Olympiatoppen har gjort en god jobb, selv om den for min del ikke har vært helt avgjørende for mine resultater. Jeg tror jeg ville oppnådd mine resultater, selv uten Olympiatoppen. Men en viktig støttespiller har de vært hele tiden, understreker Holmann overfor TV 2 Nettavisen.

Skiskyting
Før Bjørge Stensbøl kom til Olympiatoppen, var han president i Norges Skiskytterforbund. Et forbund han hele tiden hatt et tett samarbeid med.

- For skiskyting har han betydd mye. Bjørge kom jo fra skiskytinga da han startet i Olympiatoppen. De siste åtte årene har han vært en sentral påvirker i det arbeidet som har vært gjort i skiskytterforbundet. Vi er kanskje de som har arbeidet tettest med Olympiatoppen.

- Og det er bare å se på resultatlistene for å se hvilken betydning det har hatt. Vi har vel hatt mellom 38 og 50 pallplasseringer i OL, VM og World Cup per sesong siden 1996, sier generalsekretær Alf Koksvik i Skiskytterforbundet til TV 2 Nettavisen.

Gir også muligheter

Klikk på bildet for å forstørre.


Skipresident Sverre Seeberg mener det er en markant skikkelse som nå gir seg i norsk idrett.

- Han har vært en meget viktig bidragsyter for at norsk toppidrett har utviklet seg i den retning den har gjort. Han har den kanskje viktigste ressurspersonen mot de enkelte særforbundene.

- Beklager du nå at han gir seg?

- Ja, det gjør jeg nok, selv om jeg ikke er helt overrasket. Når det er sagt er det klart at han har sittet i jobben i mange og, og bygget opp en veldig god kompetanse i selve Olympiatoppen. Og det ligger selvsagt noen muligheter der, når Bjørge nå gir seg.

- Var du klar over at han skulle gi seg?

- Jeg hørte et rykte forleden dag. Men jeg hørte ikke noe med spesifikt før i går ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.