Vil se spiss for England

Foto: EPA/Scanpix

Crystal Palace fortsatte oppturen, og slo Birmingham 1-0 på bortebane. I fokus igjen: Stjernespiss Andrew Johnson.

30.10.04 22:48

Birmingham - Crystal Palace 0-1: Kampfakta

Palace tok sin tredje seier på fire kamper, etter at Johsons scoring like før pause viste seg å være nok. Crystal Palace-boss Iain Dowie vil nå se angriperen sin på landslaget, og han får stadig mer støtte for det synspunktet.

- Han er en fantastisk profesjonell spiller, sa Dowie etter kampen til Sportinglife.

Rett bak Henry
- Han kommer hver dag og ønsker å jobbe hardt og forbedre bevegelsene sine, sa en imponert Dowie om spissen som nå er toppscorer i Premier League.

Han står med åtte mål, det samme som Arsenals Thierry Henry gjorde før runden. Henry plusset på ett, og leder dermed listen.

Selv er Johnson, som tidligere spilte for nettopp Birmingham, mer beskjeden. Han vil ikke mene at han skal ha en plass i Englands landslagstropp til neste treningskamp mot Spania.

- Jeg vet ikke helt det. Jeg skal bare prøve å fortsette å score, sa Johnson etter å ha blitt matchvinner. Men han la til: - Jeg ønsker å gjøre det (score) jevnlig i Premiership, og hvem vet hva som skjer da?

Sven Gøran Eriksson har nok hvertfall notert ned navnet Andrew Johnson på blokka over aktuelle spisser.

Blå dominans
Men seieren satt langt inne for Crystal Palace lørdag.

Birmingham har hatt en tøff start på sesongen, og bare ni poeng på ti kamper var langt under forventningene til manager Steve Bruce. Mot et nyopprykket lag på hjemmebane skulle mulighetene være gode for en trepoenger.

Og etter en tam åpning på kampen, tok Birmingham tak i kampen. Gjestene fra London fikk nok med å forsvare seg mot de blåkledde. Både Jesper Grønkjær og Dwight Yorke var farlig frempå.

Men så stakk Johnson gjennom. Alene mot Maik Taylor i Birmingham-buret satte han ballen sikkert i mål.

I hele andre omgang dominerte hjemmelaget. Men Palace var både dyktige og heldige, og klarte å forsvare inn 1-0-seieren. Hjemmelagets navngjetne spisser Yorke og Heskey ble for tamme.

I kveld angrer nok Steve Bruce på at han lot Andrew Johnson gå for to år siden.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag