Gå til sidens hovedinnhold

- Vil selge Riise og Hangelands klubb

Etter 16 år har Mohamed Al Fayed gått lei.

Rikingen Mohamed Al Fayed har styrt Fulham i 16 år, og spyttet inn store summer for å få klubben opp i toppen av engelsk fotball.

Ifølge Daily Mail har den tidligere Harrods-eieren brukt rundt 200 millioner pund på klubben - det tilsvarer rundt 1,8 milliarder norske kroner.

I løpet av det siste tiåret har den lille londonklubben klart å etablere seg i Premier League, og er nå en middelhavsfarer i den øverste divisjonen.

Klubben til den norske duoen John Arne Riise og Brede Hangeland har også gjort seg bemerket i europacupen og kom til finalen i Europa League i 2010.

Kan skje fort
Nå skal imidlertid Al Fayed være interessert i å selge klubben han har bygget opp over mange år. Det skal også være interesserte kjøpere.

Daily Mail skriver at det allerede har vært samtaler med potensielle amerikanske eiere, og Al Fayeds rådgivere tror et salg kan være gjennomført før sesongstart i høst.

Ledelsen i Premier League skal også være informert, og prosessen med å få til et salg av klubben skal være godt i gang på alle fronter.

Skal man tro Daily Mail kan Fulham være solgt allerede i slutten av denne uken, om alle forhandlinger går knirkefritt.

84 år gamle Al Fayed har så mye makt i klubben at han ene og alene prøver å få til et salg av klubben, og Fulhams styre skal ikke være involvert i prosessen.

Kjøpte billig
Og om Al Fayed har funnet en kjøper, som er villig til å betale gode penger, kan forretningsmannen sitte igjen med en bra profitt, selv om han også har investert store summer.

84-åringen kjøpte klubben tilbake i 1997 for 6,25 millioner pund. Pengene han har «investert» i klubben har vært lån, uten rente, men nå ønsker ikke veteranen å bruke mer på klubben.

Det spekuleres i at den potensielle kjøperen er en aktør innen amerikansk fotball (NFL).

Slik oppkjøp har vi også sett i klubber som Manchester United, med Glazer-familien, Randy Lerner i Aston Villa og Stan Kroenke i Arsenal.

I tillegg har også Liverpool amerikanske eiere, med John W. Henry i spissen, som er involvert i en annen amerikansk sport, nemlig baseball.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken