RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (-)

Vil sende stor tropp til VM

Sist oppdatert:
- Med full klaff ender vi et sted mellom 15 og 20, sier sportssjef Ronny Nilsen.

Sportssjef Ronny Nilsen forbereder seg på å sende en større tropp til årets friidretts-VM enn det forrige for to år siden.

I Berlin i 2009 besto den av 14 utøvere.

- I år ser det ut til å ligge an til anslagsvis 15. Med full klaff ender vi et sted mellom 15 og 20, sier sportssjef Ronny Nilsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Og slik sesongen har startet, vil han etter alt å dømme ha sine ord i behold når han offentliggjør troppen 14. august, dvs. like etter NM i Byrkjelo.

VM i Daegu i Sør-Korea starter 27. august og varer til 4. september.

Seks bankere
Hvis de unngår skader, er seks utøvere bankers i troppen: Vår tittelforsvarer i spyd Andreas Thorkildsen, kappgjengeren Trond Nymark, Christina Vukicevic på 100 meter hekk, sprinterne Jaysuma Saidy Ndure og Ezinne Okparaebo, Ingvill Måkestad Bovim på 1500 meter.

De tre øvrige utøverne i forbundets elitegruppe ligger også bra an, men må minst stabilisere seg på samme nivå som i fjor. Karoline Bjerkeli Grøvdal var rett bak B-kravet på 5000 meter og under på 3000 meter hinder i fjor. Med 6,68 var Margrethe Renstrøm tre centimeter over B-kravet i lengde. Mens Stine Kufaas med 1,93 var en centimeter over B-kravet i høyde.

Men hun kan få konkurranse av Tonje Angelsen, som også klarte B-kravet 1,92 innendørs i vinter.

Mange høyaktuelle
To andre utøvere har klart B-kravet så langt denne sesongen: Håvard Haukenes på 50 kilometer kappgang med 4.04,48 og Eivind Henriksen med 74,49 i slegge.

De kan i realiteten anse seg som VM-klare, hvis da ikke Steffen Nerdal kommer og snapper VM-plassen fra Henriksen. Én sleggekaster ser det uansett ut til å bli i troppen.

Nylig viste både Sindre Buraas og Henrik Ingebrigtsen at håpet om VM-billett er realistisk på henholdsvis 5000 og 1500 meter.

Det samme gjelder Mona Holm etter en lovende sesongstart i slegge.

De kan trygt plasseres i gruppen «høyaktuelle», sammen med hinderløperen Bjørnar Ustad Kristensen, stavhopperen Cathrine Larsåsen, langhekkløperen Stine Tomb og sjukjemperen Ida Marcussen.

Neppe rekordstor
Bak disse finnes det ytterligere et knippe som går rundt med mer eller mindre berettigede håp om VM-tur.

Sportssjef Nilsen har med andre ord luksusproblemer å hanskes med når han på ny går en meget spennende sesong i møte.

Men rekordstor blir VM-troppen neppe. Både i Göteborg i 1995 og i Aten i 1997 hadde Norge med 21 deltakere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere