RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDERS WIKLUND (AFP)

Vil snyte Northug for femmila

Petter Northug drømmer om seier på VM-femmila i Holmenkollen i februar. Det er han ikke alene om.

Oslo (ANB): 6. mars 2011. Datoen står uthevet i kalenderen til flere av verdens beste langrennsløpere. Da er det nemlig duket for VM-femmil i Holmenkollen – spekket med prestisje.

Petter Northug har allerede varslet at gullet på avslutningsdistansen henger høyt – og at mye skal settes inn på å gjenta triumfen fra prøve-VM i fjor.

Den strategien deler 24-åringen med flere.

Les osgå: Northug savner femmil

- Drømmer om femmila
Dario Cologna er én av dem. Sveitseren har allerede blinket seg ut 50-kilometeren i Oslo som hovedmål under VM – og forklarer det med femmils-tradisjonene på VM-arenaen.

- Jeg er åpen for alle distanser, men drømmen er å vinne gull på 50-kilometeren, som er det mest myteomspunne rennet i Holmenkollen, sier han til www.fiscrosscountry.com.

Cologna, som er jevngammel med Northug, kom hjem fra OL i Vancouver med gull fra 15 kilometer skøyting. De øvrige distansene endte med mer beskjedne plasseringer.

Gjennom sommeren har imidlertid sveitseren trent godt – og uten antydninger til problemer av noe slag. Nylig gjennomgikk han en rekke fysiske tester, med meget godt resultat.

- Han tester opp mot de beste gjennom tidene, de beste norske på 90-tallet, sa Fredrik Aukland til langrenn.com tidligere denne uka.

Kommer til Oslo
Hovedpersonen har for lengst rettet blikket mot Holmenkollen.

- Mesterskapet blir spesielt takket være den posisjonen skiidrett har i Norge. Det er skisportens hjemland, og vi skal tilbringe noen dager der i oppkjøringen. Det hadde vært fantastisk å vinne en medalje der under VM, sier han.

Dario Cologna kommer til Norge kommende helg for å tilbringe noen dager i VM-løypene. (ANB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere