Vil snyte Northug for femmila

Foto: ANDERS WIKLUND (AFP)

Petter Northug drømmer om seier på VM-femmila i Holmenkollen i februar. Det er han ikke alene om.

Oslo (ANB): 6. mars 2011. Datoen står uthevet i kalenderen til flere av verdens beste langrennsløpere. Da er det nemlig duket for VM-femmil i Holmenkollen – spekket med prestisje.

Petter Northug har allerede varslet at gullet på avslutningsdistansen henger høyt – og at mye skal settes inn på å gjenta triumfen fra prøve-VM i fjor.

Den strategien deler 24-åringen med flere.

Les osgå: Northug savner femmil

- Drømmer om femmila
Dario Cologna er én av dem. Sveitseren har allerede blinket seg ut 50-kilometeren i Oslo som hovedmål under VM – og forklarer det med femmils-tradisjonene på VM-arenaen.

- Jeg er åpen for alle distanser, men drømmen er å vinne gull på 50-kilometeren, som er det mest myteomspunne rennet i Holmenkollen, sier han til www.fiscrosscountry.com.

Cologna, som er jevngammel med Northug, kom hjem fra OL i Vancouver med gull fra 15 kilometer skøyting. De øvrige distansene endte med mer beskjedne plasseringer.

Gjennom sommeren har imidlertid sveitseren trent godt – og uten antydninger til problemer av noe slag. Nylig gjennomgikk han en rekke fysiske tester, med meget godt resultat.

- Han tester opp mot de beste gjennom tidene, de beste norske på 90-tallet, sa Fredrik Aukland til langrenn.com tidligere denne uka.

Kommer til Oslo
Hovedpersonen har for lengst rettet blikket mot Holmenkollen.

- Mesterskapet blir spesielt takket være den posisjonen skiidrett har i Norge. Det er skisportens hjemland, og vi skal tilbringe noen dager der i oppkjøringen. Det hadde vært fantastisk å vinne en medalje der under VM, sier han.

Dario Cologna kommer til Norge kommende helg for å tilbringe noen dager i VM-løypene. (ANB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.