*Nettavisen* Sport.

Vil starte langrenn senere

Foto: Scanpix

Langrennssporten vil ha flere TV-seere. Derfor går Det internasjonale skiforbundet (FIS) inn for å starte øvelsene senere på dagen.

17.09.04 08:41

Aftenposten skriver at ingen øvelser i langrenn vil starte tidligere enn kl. 12.30 under VM i Oberstdorf til vinteren. Tl og med femmila skal starte så sent. Det vil si at langrennsøvelsene i vinterens VM vil starte tre timer senere enn i Val di Fiemme i fjor.

- Jeg vil gjerne at vi skal konkurrere senere. Det vil gjøre at vi får flere tilskuere til stadion ved starttidspunktet, men enda viktigere er det at vi får flere TV-seere, sier Jürg Capol, renndirektøren for langrenn i FIS.

Han sier til Aftenposten at han gjerne ser at langrennsøvelsene starter enda senere på dagen i helgene. Capol antyder starttidspunkt langt utpå ettermiddagen, ved 14-16-tiden.

- Flere av TV-kanalene er opptatt av at rennene skal gå i dagslys, slik at de kan få med de flotte omgivelsene. Hopperne har fast starttidspunkt kl. 13.45. Skiskytterne starter også gjerne ved den tiden. Kanskje det vil være fornuftig for oss å komme etter disse, sier Capol.

Han sier også at han gjerne vil forsøke å bygge et høydepunkt i langrenn, på linje med Hoppuken

- Problemet er at verdenscupen i langrenn er "for flat". Det er mange renn, men ingen som skiller seg ut, sier Jürg Capol til Aftenposten.
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.