RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stifte nytt United

Sist oppdatert:
Dersom Malcolm Glazer vinner kampen om Manchester United, kommer en gruppe supportere til å starte et nytt United. Eric Cantona skal bli president - og kanskje spiller!

Grupperingen Shareholders United kjemper, med støtte fra blant andre Ole Gunnar Solskjær, en innbitt kamp for å hindre den styrtrike amerikaneren Malcolm Glazer i å kjøpe opp klubben for 800 millioner pund.

FC United
Dersom de taper kampen, har de imidlertid planen klar for en helt ny klubb.

Ifølge Sunday Mirror skal Shareholders United ha kommet langt i planene om å opprette en ny, supporterstyrt klubb. Laget skal stiftes i tråd med Manchester Uniteds lange tradisjoner, og får navnet FC United.

Klubben må starte på bunnen av seriesystemet, i North-West Counties League - ti divisjoner under Premier League, men med flere millioner fans på verdensbasis i ryggen, er håpet å gradvis jobbe seg oppover mot ligasystemet.

Håper på Cantona
Legenden Eric Cantona vil bli bedt om å bli president, og man snakker allerede om å forsøke å overtale franskmannen til å gjøre comeback på banen etter sju år som pensjonist.

Aksjonistene ønsker å benytte Manchester Citys anlegg City of Manchester Stadium som hjemmebane. Dette fordi anlegget ligger i Newton Heath, hvor United har sine røtter. Klubblogo og drakt er allerede utviklet.

Krigssituasjon
- Ideen oppstod første gang da Rupert Murdoch prøvde å overta klubben i 1998. Vi har på ingen måte gitt opp kampen mot Glazer, men må ha alternative planer i bakhånd. Det blir som å planlegge evakuering i en krigssituasjon; du vil selvsagt ikke, men har til slutt kanskje ikke noe annet valg, sier en kilde i FC United til Sunday Mirror.

- Folk må ikke tro at dette bare er en sprø idé. Vi har allerede fått løfter om penger og støtte fra mange fans som er involvert i anti-Glazer-kampanjen, og vi regner med å kunne ha rundt 20.000 medlemmer fra dag én. Det er tusenvis av fans som vil boikotte kampene og slutte å kjøpe effekter dersom Glazer får kontroll med klubben.

- Ved å stifte FC United annonserer vi en ny begynnelse, og med støtten vi regner med å få håper vi å være i ligaen i løpet av fire-fem år.

Snakket med AFC Wimbledon
Planene om en ny klubb skjøt fart etter at gruppen var i møte med stifterne av AFC Wimbledon - London-klubben som ble startet opp av rasende fans som nektet å bli med på flyttingen av Wimbledon fra London til Milton Keynes. AFC Wimbledon topper for tiden tabellen i Ryman League, mens gamle Wimbledon (nå Milton Keynes) ligger an til rykke ned i gamle 3. divisjon.

- AFC Wimbledon har en hard kjerne på 3000 tilskuere. Vi er mange flere, og er sikre på at vi kan påføre klubben betydelig økonomisk skade dersom Glazer tar over, sier FC United-kilden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere