Gå til sidens hovedinnhold

Vil stoppe Afrika-importen

Norges fotballforbund (NFF) strammer inn reglene for å hente inn spillere fra Afrika til eliteserien.

NFF krever at afrikanske spillere må ha A-landskamper eller erfaring fra klubbturneringer på Champions League-nivå for å spille i Norge - en direkte konsekvens av bråket rundt John Obi Mikel.

- Vi ønsker å unngå Mikel-lignende tilstander, der spillere kommer til Norge kun for å utvikles til videresalg, sier Roger Solheim til TV 2 Sporten.

Rosenborg tester for tiden Kader Barry (20) og Alex Somian (20). Begge er fast inventar på Elfenkystens svært gode U21-landslag - men nå fratas de begge muligheten for å få kontrakt i Norge på grunn av NFFs nye regler.

Også Brann og Sogndal har erfaring med å hente afrikanske spillere til Norge.

- Vi mener dette er en riktig politisk avgjørelse for å begrense kjøp og salg av spillere. Vi ønsker å ivareta unge spilleres interesser, sier Norges fotballforbunds informasjonssjef.

De nye reglene gjelder kun for spillere fra andre kontinenter. NFF mener reglene ikke er diskriminerende, men iverksettes for å beskytte spillerne.

Nå blir det nemlig dyrt å handle afrikansk - men det bekymrer ikke fotballforbundet.

- Skal man hente spillere med kvaliteter, så koster det også. Nå får klubbene muligheten til å utvikle egne talenter hjemme, konstaterer Solheim.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem